Ropogós, bundázott csirkemell párizsi módra: tojás és liszt keverékében sül ki a hús

A párizsi csirkemell hasonlít a rántott húshoz, csak épp zsemlemorzsa helyett dupla adag lisztben kell megforgatni.

Párizsi csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorodban talán te is szeretted a párizsi csirkemellet, amelynek lényege, hogy a rántott hústól eltérően itt kétszer kell lisztbe forgatni a húst. Akkor is ideális választás, ha menet közben veszed észre, hogy kifogyott a zsemlemorzsa.

Párizsi csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd be, és tedd félre fél órára. Egy tálba öntsd bele a lisztet, egy másikban villával verd fel a tojást. A hússzeleteket forgasd meg először lisztben, utána tojásban, majd megint lisztben. Így jó vastag bundát kapnak. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszhatnak a húsok. Ha az olaj már forró, tedd bele a szeleteket, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd ki őket.

Rántott húst olasz módra, paradicsomszósszal és sajttal is készíthetsz.

Olasz rántott hús paradicsomszósszal és sok sajttal: a ropogós bunda is isteni

A rántott hús kellemesen fűszeres bundát kap, melyben jól érződik az oregánó, de nem csak ettől különleges az olasz klasszikus.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük