Paradicsomos, zöldfűszeres puliszka: sütőben összesütve még finomabb
A puliszka hajdan a szegények eledele volt, kicsit felturbózva azonban ma is kedvelt. Próbáld ki ezt a paradicsomos, zöldfűszeres változatot is!

Mi, magyarok főleg az erdélyi konyha révén ismerhetjük a puliszkát. Ehhez hasonló ételük azonban polenta néven az olaszoknak is van, és főleg nekik köszönhető, hogy ez az egyszerű, ám isteni étel elindulhatott világhódító útjára. Akár köretként, akár önálló ételként fogyasztod, érdemes feldobni mindenféle finomsággal.
Paradicsomos, zöldfűszeres puliszka
Hozzávalók
- 35 dkg kukoricadara
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- 2 evőkanál vaj
- 3 teáskanál zöldfűszerek
- 1 l zöldségalaplé
- só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a koktélparadicsomokat vágd félbe. Az alaplét forrald fel, lassan adagold bele a kukoricadarát, és 10 percig folyamatosan kevergesd. Ha már sűrű, dolgozd bele a vajat, húzd a tűzhely szélére, add hozzá a zöldfűszereket és a sót. A kakukkfű, a rozmaring, a bazsalikom vagy az oregánó is illik hozzá.
Simítsd tűzálló tálba, oszd el a tetején a paradicsomszeleteket, szórd meg sajttal, és 10 perc alatt süsd meg. Tálaláskor vágd szeletekre, és a tetejére is szórhatsz zöldfűszereket.
Ha krémesebben kívánod, a sült gombával és hagymával tálalt tejszínes polenta garantáltan ízleni fog.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció