Paradicsomos, zöldfűszeres puliszka: sütőben összesütve még finomabb

A puliszka hajdan a szegények eledele volt, kicsit felturbózva azonban ma is kedvelt. Próbáld ki ezt a paradicsomos, zöldfűszeres változatot is!

sult-puliszka
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok főleg az erdélyi konyha révén ismerhetjük a puliszkát. Ehhez hasonló ételük azonban polenta néven az olaszoknak is van, és főleg nekik köszönhető, hogy ez az egyszerű, ám isteni étel elindulhatott világhódító útjára. Akár köretként, akár önálló ételként fogyasztod, érdemes feldobni mindenféle finomsággal. 

Paradicsomos, zöldfűszeres puliszka

Hozzávalók

  • 35 dkg kukoricadara
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 teáskanál zöldfűszerek
  • 1 l zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a koktélparadicsomokat vágd félbe. Az alaplét forrald fel, lassan adagold bele a kukoricadarát, és 10 percig folyamatosan kevergesd. Ha már sűrű, dolgozd bele a vajat, húzd a tűzhely szélére, add hozzá a zöldfűszereket és a sót. A kakukkfű, a rozmaring, a bazsalikom vagy az oregánó is illik hozzá. 
 

Simítsd tűzálló tálba, oszd el a tetején a paradicsomszeleteket, szórd meg sajttal, és 10 perc alatt süsd meg. Tálaláskor vágd szeletekre, és a tetejére is szórhatsz zöldfűszereket.
Ha krémesebben kívánod, a sült gombával és hagymával tálalt tejszínes polenta garantáltan ízleni fog.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük