Paradicsomos, zöldfűszeres puliszka: sütőben összesütve még finomabb
A puliszka hajdan a szegények eledele volt, kicsit felturbózva azonban ma is kedvelt. Próbáld ki ezt a paradicsomos, zöldfűszeres változatot is!

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Mi, magyarok főleg az erdélyi konyha révén ismerhetjük a puliszkát. Ehhez hasonló ételük azonban polenta néven az olaszoknak is van, és főleg nekik köszönhető, hogy ez az egyszerű, ám isteni étel elindulhatott világhódító útjára. Akár köretként, akár önálló ételként fogyasztod, érdemes feldobni mindenféle finomsággal.
Paradicsomos, zöldfűszeres puliszka
Hozzávalók
- 35 dkg kukoricadara
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- 2 evőkanál vaj
- 3 teáskanál zöldfűszerek
- 1 l zöldségalaplé
- só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a koktélparadicsomokat vágd félbe. Az alaplét forrald fel, lassan adagold bele a kukoricadarát, és 10 percig folyamatosan kevergesd. Ha már sűrű, dolgozd bele a vajat, húzd a tűzhely szélére, add hozzá a zöldfűszereket és a sót. A kakukkfű, a rozmaring, a bazsalikom vagy az oregánó is illik hozzá.
Simítsd tűzálló tálba, oszd el a tetején a paradicsomszeleteket, szórd meg sajttal, és 10 perc alatt süsd meg. Tálaláskor vágd szeletekre, és a tetejére is szórhatsz zöldfűszereket.
Ha krémesebben kívánod, a sült gombával és hagymával tálalt tejszínes polenta garantáltan ízleni fog.
Még több recept