Paradicsomos vöröslencseleves
Bő fél óra alatt elkészül
Ha az évkezdetet nem tudod elképzelni lencse nélkül, ezt a különleges levest készítsd el!

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
Bár a lencse szép vörös színét a főzés során elveszíti, a belőle készült étel nagyon ízletes lesz. Baconnel, paradicsommal és fűszerekkel megbolondítva igazi ínyenc fogás. A vöröslencseleveshez elég friss kenyeret kínálni. Kard Éva receptjében ezúttal sem fogsz csalódni.

Paradicsomos vöröslencseleves
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg vöröslencse
- 1 l víz
- 18 dkg sűrített paradicsom
- 10 dkg bacon
- 2 zöldségleveskocka
- 1 vöröshagyma
- fél citrom
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, majd egy serpenyőben süsd szép pirosra. A visszamaradt zsiradékon kezdd el üvegesre párolni az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc után add hozzá a vöröslencsét, és keverd alaposan össze. Öntsd fel vízzel és sűrített paradicsommal, majd nyomd bele a citrom levét, tedd hozzá a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval.
Főzd a levest lassú tűzön körülbelül 25 percig. Akkor jó, ha a lencse puha. Tálaláskor szórd meg a tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és kínálj mellé kenyeret vagy péksüteményt. Tejföllel még tovább turbózhatod.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept