Csak semmi hús: paradicsomos tepsis krumpli vastag és nyúlós sajtréteggel

Egy jó sült, tepsis krumplira senki nem mond nemet. A fűszeres szósztól még finomabb lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csupa egyszerű hozzávaló, kevés munka, mégis izgalmas lesz a végeredmény. A tepsis krumpli paradicsommal megbolondítva igazán ínycsiklandó fogás, amiből a húst sem hiányolja majd senki. A zöldfűszeres tejszín egyedi ízt ad az ételnek. Figyelj, hogy egyforma vastagságú szeleteket vágj, vesd be nyugodtan az uborkagyalut!

paradicsomos-tepsis-krumpli

Paradicsomos tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 db paradicsom közepes
  • 2 dl tejszín
  • 2 db fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Vágd egyforma vastagságú, körülbelül két milliméteres karikákra. A paradicsomot is szeld fel, a tejszínt pedig keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, bazsalikommal és kakukkfűvel.
 

Állítva rendezd a krumpli- és a paradicsomszeleteket egy zsiradékkal kikent, közepes méretű tepsibe. Locsold meg a tejszínes keverékkel, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25 percig, utána szórd meg reszelt sajttal, és süsd még 15 percig. Amikor a krumpli belül puha, kívül ropogós, vedd ki a sütőből. 

paradicsomos-tepsis-krumpli
Ezt is szeretjük