Paradicsomos makaróni a sütőből: sok fokhagymával és sajttal az igazi
A makarónihoz a házi paradicsomos szósz kifejezetten illik, sütőben összesütve még karakteresebb és zamatosabb lesz.

Paradicsomos makaróni a sütőből: sok fokhagymával és sajttal az igazi
Ez is érdekelhet

Ezt tedd az iskolatáskába, hogy egészségesen és táplálóan induljon a szeptember (x)

Így őrizhetjük meg a nyugalmunkat az iskolakezdés idején is (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A leghülyébb körömminták nyertesei: sok munka van bennük, mégsem szépek »

Gyönyörű esküvői meghívó filléres tortaalátétből: nem lehet elrontani »

A piros cipő minden szettet feldob: ez a nőies kiegészítő csodát tesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomos tészta mindig jó választás. A különféle bolti szószok helyett dobd össze inkább otthon a darált húsos, fűszeres ragut. Ha maradna a vacsorára szánt adagból, másnap vidd magaddal a munkahelyedre ebédnek. A paradicsomos sült makarónit a fűszerezéssel hangold olaszosra. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg sós vízben hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. Az olajon párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd add hozzá a darált húst. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd fűszerezd borssal, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel és oregánóval. Többször megkeverve párold puhára a húst.

Olajozz ki egy tepsit, és rakd bele a tésztát, majd öntsd rá a húsos keveréket, és az egészet jól keverd össze. Reszeld a sajtot a tetejére, majd forró sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük