Paradicsomos makaróni a sütőből: sok fokhagymával és sajttal az igazi
A makarónihoz a házi paradicsomos szósz kifejezetten illik, sütőben összesütve még karakteresebb és zamatosabb lesz.
![Paradicsomos sült makaróni](https://kep.index.hu/1/0/2002/20025/200252/20025215_da220ed0e37f17e7d1c491fafb28842b_wm.jpg)
A paradicsomos tészta mindig jó választás. A különféle bolti szószok helyett dobd össze inkább otthon a darált húsos, fűszeres ragut. Ha maradna a vacsorára szánt adagból, másnap vidd magaddal a munkahelyedre ebédnek. A paradicsomos sült makarónit a fűszerezéssel hangold olaszosra.
Paradicsomos sült makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát főzd meg sós vízben hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. Az olajon párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd add hozzá a darált húst. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd fűszerezd borssal, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel és oregánóval. Többször megkeverve párold puhára a húst.
Olajozz ki egy tepsit, és rakd bele a tésztát, majd öntsd rá a húsos keveréket, és az egészet jól keverd össze. Reszeld a sajtot a tetejére, majd forró sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt.
![](https://kep.index.hu/1/0/2002/20025/200252/20025227_3c0958cbdc29ac159f8e6a93ab68fb48_wm.jpg)
Még több recept