Paradicsomos makaróni a sütőből: sok fokhagymával és sajttal az igazi
A makarónihoz a házi paradicsomos szósz kifejezetten illik, sütőben összesütve még karakteresebb és zamatosabb lesz.

Paradicsomos makaróni a sütőből: sok fokhagymával és sajttal az igazi
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomos tészta mindig jó választás. A különféle bolti szószok helyett dobd össze inkább otthon a darált húsos, fűszeres ragut. Ha maradna a vacsorára szánt adagból, másnap vidd magaddal a munkahelyedre ebédnek. A paradicsomos sült makarónit a fűszerezéssel hangold olaszosra. 

Paradicsomos sült makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg sós vízben hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. Az olajon párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd add hozzá a darált húst. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd fűszerezd borssal, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel és oregánóval. Többször megkeverve párold puhára a húst.

Olajozz ki egy tepsit, és rakd bele a tésztát, majd öntsd rá a húsos keveréket, és az egészet jól keverd össze. Reszeld a sajtot a tetejére, majd forró sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük