Omlós, szaftos paradicsomos sült csirkecomb - Gyönyörű, roppanós bőrrel

Omlós, szaftos paradicsomos sült csirkecomb - Gyönyörű, roppanós bőrrel
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Zseniálisan rafinált trükk, amitől dúsabb lesz a hullámos frizura: csak hajgumi kell hozzá »

A 25 éves Palvin Barbi átformálja a testideált? – Így vált tinilányból gyönyörű nővé »

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben ropogósra sült paradicsomos csirkecomb gyors és egyszerű finomság. A pácolásra érdemes néhány órát szánni, de ha sietned kell, akkor akár rögtön sütheted is a fűszeres húst. Ez a fogás alsó- és felsőcombból is kitűnő.

Paradicsomos sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirke alsócomb
  • 5 evőkanál paradicsompüré
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A megmosott csirkecombokat forgasd meg a fűszeres keverékben. Ha van időd, egy-két órán át pihentesd letakarva a hűtőben, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.

Sütés előtt egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal vagy olajjal, majd pakold bele a húst. Rakd körbe a karikákra vágott paradicsommal és paprikával. A maradék páclét keverd össze a paradicsompürével, és kend a combok tetejére, végül szórd meg a magozott fekete olívabogyóval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. Legalább egyszer fordítsd át a combokat, és félidőben locsold meg a szósszal.

Ezt is szeretjük