Omlós, szaftos paradicsomos sült csirkecomb - Gyönyörű, roppanós bőrrel

Omlós, szaftos paradicsomos sült csirkecomb - Gyönyörű, roppanós bőrrel
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

Porcelánarcot photoshopoltak Claudia Schiffernek: 20 évet leretusáltak róla »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben ropogósra sült paradicsomos csirkecomb gyors és egyszerű finomság. A pácolásra érdemes néhány órát szánni, de ha sietned kell, akkor akár rögtön sütheted is a fűszeres húst. Ez a fogás alsó- és felsőcombból is kitűnő.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirke alsócomb
  • 5 evőkanál paradicsompüré
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A megmosott csirkecombokat forgasd meg a fűszeres keverékben. Ha van időd, egy-két órán át pihentesd letakarva a hűtőben, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.

Sütés előtt egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal vagy olajjal, majd pakold bele a húst. Rakd körbe a karikákra vágott paradicsommal és paprikával. A maradék páclét keverd össze a paradicsompürével, és kend a combok tetejére, végül szórd meg a magozott fekete olívabogyóval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. Legalább egyszer fordítsd át a combokat, és félidőben locsold meg a szósszal.

Ezt is szeretjük