Kesudiós, spenótos-paradicsomos tészta: gluténérzékenyek is ehetik
Olyan egyszerű, hogy ezután azt mondod majd: bárki készíthet gourmet ételt.

Kesudiós, spenótos-paradicsomos tészta: gluténérzékenyek is ehetik
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell vegetáriánusnak vagy vegánnak lenned ahhoz, hogy ez az egyszerű, de nagyszerű tészta belopja magát a szívedbe. A titok a beáztatott kesudióban rejlik, ami új dimenzióba emeli a hagyományos, paradicsomos tésztát. Amennyiben szeretnél, reszelt sajtot vagy növényi sajtot is szórhatsz a tetejére. Ha pedig a tészta vagy a szósz kiszáradna, csak löttyints hozzá egy kis édesítetlen, ízesítés nélküli mandulatejet.

Paradicsomos-spenótos tészta

Hozzávalók 3 személyre:

  • 125 ml kesudió
  • 125 ml édesítetlen, ízesítetlen mandulatej
  • 255 g gluténmentes tészta
  • 1 kávéskanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 375 ml friss vagy konzerv paradicsom
  • 3 marék spenót
  • 1 evőkanál élesztőpehely (elhagyható)
  • 250 ml bazsalikom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál finomra őrölt tengeri só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a kesudiót egy tálba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Áztasd legalább két órán át, vagy egész éjszaka. Öblítsd és csöpögtesd le. A mandulatejjel együtt tedd turmixgépbe, és turmixold simára. Tedd félre. Forralj fel egy nagy lábos vizet sóval. Főzd a tésztát al dentére a csomagolás utasítása szerint. Egy nagy wokban, közepes lángon melegítsd fel az olajat.

 

Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd süsd 5-10 percig, vagy, amíg a hagyma átlátszó lesz. Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a spenótot, majd süsd közepes lángon további 7-10 percig, amíg a spenót összeesik. 

 

Keverd hozzá a kesukrémet, az élesztőpelyhet - ha használsz -, a bazsalikomot, a sűrített paradicsomot, az oregánót, a sót és a borsot, és süsd további 5-10 percig, amíg az egész átmelegszik. Szűrd le a tésztát, és tedd a wokba. Keverd össze a szósszal. Süsd még pár percig, vagy, amíg átmelegszik. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald azonnal.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük