Kesudiós, spenótos-paradicsomos tészta: gluténérzékenyek is ehetik
Olyan egyszerű, hogy ezután azt mondod majd: bárki készíthet gourmet ételt.

Kesudiós, spenótos-paradicsomos tészta: gluténérzékenyek is ehetik
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell vegetáriánusnak vagy vegánnak lenned ahhoz, hogy ez az egyszerű, de nagyszerű tészta belopja magát a szívedbe. A titok a beáztatott kesudióban rejlik, ami új dimenzióba emeli a hagyományos, paradicsomos tésztát. Amennyiben szeretnél, reszelt sajtot vagy növényi sajtot is szórhatsz a tetejére. Ha pedig a tészta vagy a szósz kiszáradna, csak löttyints hozzá egy kis édesítetlen, ízesítés nélküli mandulatejet.

Paradicsomos-spenótos tészta

Hozzávalók 3 személyre:

  • 125 ml kesudió
  • 125 ml édesítetlen, ízesítetlen mandulatej
  • 255 g gluténmentes tészta
  • 1 kávéskanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 375 ml friss vagy konzerv paradicsom
  • 3 marék spenót
  • 1 evőkanál élesztőpehely (elhagyható)
  • 250 ml bazsalikom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál finomra őrölt tengeri só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a kesudiót egy tálba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Áztasd legalább két órán át, vagy egész éjszaka. Öblítsd és csöpögtesd le. A mandulatejjel együtt tedd turmixgépbe, és turmixold simára. Tedd félre. Forralj fel egy nagy lábos vizet sóval. Főzd a tésztát al dentére a csomagolás utasítása szerint. Egy nagy wokban, közepes lángon melegítsd fel az olajat.

 

Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd süsd 5-10 percig, vagy, amíg a hagyma átlátszó lesz. Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a spenótot, majd süsd közepes lángon további 7-10 percig, amíg a spenót összeesik. 

 

Keverd hozzá a kesukrémet, az élesztőpelyhet - ha használsz -, a bazsalikomot, a sűrített paradicsomot, az oregánót, a sót és a borsot, és süsd további 5-10 percig, amíg az egész átmelegszik. Szűrd le a tésztát, és tedd a wokba. Keverd össze a szósszal. Süsd még pár percig, vagy, amíg átmelegszik. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald azonnal.

Ezt is szeretjük