Paradicsomos rakott cukkini sok sajttal: szívesen szedsz belőle még egy adagot
A paradicsomos rakott cukkini egyszerűsége ellenére nagyon ízletes. A tetejére kétféle sajt is kerül.

A rakott cukkini minden változata isteni, ám sült csirkemellel rétegezve még laktatóbb és kiadósabb lesz. A fűszeres paradicsomszósznak köszönhetően nem szárad ki. Nem kell sokáig sütni, amíg a sajt megpirul, a cukkini is megpuhul. Kétféle sajttal a tetején még finomabb.
Paradicsomos-sajtos rakott cukkini
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkiniket mosd meg, vágd két-három milliméter vékony karikákra, és sózd be. A csirkemellet is szeleteld fel vékonyan, és sózd, borsozd ízlés szerint. Kevés olajon süsd mindkét oldalát két-két percig. A hámozott paradicsomot rakd egy lábosba, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és forrald össze 10 perc alatt.
A cukkinikarikák felét rakd egy zsírral kikent tepsibe, arra tedd a csirkemellszeleteket, a felaprított póréhagymát, majd öntsd rá a paradicsomszószt. Rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére reszelt mozzarellával és parmezánnal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
A cukkinit parmezánbundában is elkészítheted, jó ropogósra sül.