Paradicsomos rakott cukkini sok sajttal: szívesen szedsz belőle még egy adagot
A paradicsomos rakott cukkini egyszerűsége ellenére nagyon ízletes. A tetejére kétféle sajt is kerül.

rakott-cukkini
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott cukkini minden változata isteni, ám sült csirkemellel rétegezve még laktatóbb és kiadósabb lesz. A fűszeres paradicsomszósznak köszönhetően nem szárad ki. Nem kell sokáig sütni, amíg a sajt megpirul, a cukkini is megpuhul. Kétféle sajttal a tetején még finomabb. 

Paradicsomos-sajtos rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom
  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg, vágd két-három milliméter vékony karikákra, és sózd be. A csirkemellet is szeleteld fel vékonyan, és sózd, borsozd ízlés szerint. Kevés olajon süsd mindkét oldalát két-két percig. A hámozott paradicsomot rakd egy lábosba, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és forrald össze 10 perc alatt. 

A cukkinikarikák felét rakd egy zsírral kikent tepsibe, arra tedd a csirkemellszeleteket, a felaprított póréhagymát, majd öntsd rá a paradicsomszószt. Rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére reszelt mozzarellával és parmezánnal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
A cukkinit parmezánbundában is elkészítheted, jó ropogósra sül. 

Ezt is szeretjük