Olaszos padlizsánkarikák, olvadó mozzarellával a tetején: villámfogás pár perc alatt
A paradicsomos-sajtos padlizsánkarikát elkészíteni roppant egyszerű, és bármennyit ehetsz belőle!

A sokoldalú padlizsánból igazán ínycsiklandó fogásokat alkothatsz. A kedvelt zöldség paradicsommal és sajttal fantasztikus triót alkot. A laktató, könnyű étel elkészítéséhez 30 perc sem kell.
A paradicsomos-sajtos padlizsánfalatok gyors zöldségvacsorának vagy különleges előételnek is tökéletesek. Ha előveszed a grillsütődet, ott is elkészítheted.

Paradicsomos-sajtos padlizsánkarikák
- 1 padlizsán
- 10 dkg mozzarella
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 30 perc
A padlizsánt mosd meg, és szeleteld körülbelül egy-másfél centi vastag karikákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd rakd bele a zöldséget. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és az oregánóval. Kend meg vele a padlizsánt, majd hagyd állni tíz percig, hogy a fűszerek jól átjárják.
Pihentetést követően rakd a padlizsánkarikákra a paradicsomszeleteket, a mozzarellát és a bazsalikomleveleket. Süsd meg 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt. Ha a zöldség puha, a sajt piros, kiveheted a sütőből.