Olcsó és egészséges paradicsomos resztelt máj: szinte elolvad a szádban
Nagyon finom lesz a resztelt máj, ha sűrített paradicsommal dobod fel.
A paradicsomos resztelt máj abban különbözik a hagyományos társától, hogy a szaftjába egy kevés sűrített paradicsom is kerül. A máj olcsó, egészséges, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Jól megy hozzá a bors és a majoránna, de sót csak a tányéron adj hozzá.
Paradicsomos resztelt máj
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg csirkemáj
- 1.5 dl víz
- 1 hagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A májat csíkozd fel. Egy vastag aljú vagy tapadásmentes edényben párold üvegesre a felicikkezett hagymát, majd add hozzá a májat, és kevergetve pirítsd öt percig. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, öntsd fel másfél deci vízzel, és fedő alatt párold tíz percig. Ekkor keverd hozzá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, még egy kevés vizet adhatsz hozzá, hogy jó szószos legyen, és forrald össze. Tálald főtt krumplival.
A csirkemáj baconbe tekerve is isteni lesz: nagyon jól megy hozzá a ropogós szalonna.
Kép: Zufar Kamilov / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept