Paradicsomos, padlizsános penne 20 perc alatt - Könnyű, kímélő fogás
Ha eleged van a nehéz, húsos ételekből, készíts paradicsomos-padlizsános pennét!

Paradicsomos, padlizsános penne 20 perc alatt - Könnyű, kímélő fogás
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsony és a szilveszter közötti időszak a nagy evések-ivások ideje. Ha úgy érzed, kicsit túllőttél a célon, dobj össze egy könnyebb fogást! A paradicsomos-padlizsános penne pont jó lesz. Nagy előnye még, hogy nem kell túl sok időt rászánni. Amíg a szószt elkészíted, a tészta is megfő.

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 10 dkg sajt
  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vágd kis kockákra, és sózd be. Ha van időd, érdemes állni hagyni 20 percig, hogy ne érezd majd a keserű utóízt. Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és dobd bele az apróra vágott vöröshagymát és a padlizsánkockákat. Pirítsd egy-két percig, majd add hozzá a paradicsomot és a fokhagymát. Fűszerezd sóval, borssal, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és kis lángon főzd 10 percig.

Közben tegyél fel egy nagy fazék vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a pennét, és főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Amikor kész, szűrd le, csepegtesd le, keverd össze a padlizsános, paradicsomos szósszal, csipkedj rá bazsalikomot, és szórd meg reszelt sajttal.

Blog.hu ajánló