Zamatos, paradicsomos, padlizsános krém: ez nem olyan, mint amilyet szoktál készíteni
Ezt a padlizsánkrémet ki kell próbálnod! Tele van csodás ízekkel, friss, zamatos zöldségekkel.

Zamatos, paradicsomos, padlizsános krém: ez nem olyan, mint amilyet szoktál készíteni
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

Nagyon divatos ez a kabát, de elronthatja az alakodat: így viseld, hogy ne szélesítsen »

Jennifer Lopez natúr arccal pózolt egy férfimagazinnak: nem szégyellte a természetességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a padlizsánkrémet különlegessé tennéd, készítsd el ezt a változatot! Igazi diétás finomság, amit mártogatósként is kínálhatsz, kenyérre kenve pedig kitűnő reggeli. Ezt a krémet leginkább a Balkánon készítik, és padlizsánkaviárnak is nevezik, mert magja a kaviárhoz hasonló.

Paradicsomos, padlizsános krém

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vágd ketté, dörzsöld be olívaolajjal, és rakj rá rozmaringágat. Süsd meg 200 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve öblítsd le hideg vízzel, majd húzd le a héját, és kapard ki a belsejét.

 

Hevíts kevés olívaolajat, rakd hozzá az aprított hagymát és a kis darabokra vágott paradicsomot. Párold két-három percig, majd dobd hozzá a padlizsán belsejét. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, citromlével, forgasd össze a tűzön, majd húzd le. Villával törd össze, ha túl sűrű, önts hozzá olívaolajat. Várd meg, míg kihűl, szórd meg petrezselyemmel, és már tálalhatod is. A maradékot tedd jól zárható tálba vagy üvegbe. 

Ezt is szeretjük