Zamatos, paradicsomos, padlizsános krém: ez nem olyan, mint amilyet szoktál készíteni
Ezt a padlizsánkrémet ki kell próbálnod! Tele van csodás ízekkel, friss, zamatos zöldségekkel.

Zamatos, paradicsomos, padlizsános krém: ez nem olyan, mint amilyet szoktál készíteni
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a padlizsánkrémet különlegessé tennéd, készítsd el ezt a változatot! Igazi diétás finomság, amit mártogatósként is kínálhatsz, kenyérre kenve pedig kitűnő reggeli. Ezt a krémet leginkább a Balkánon készítik, és padlizsánkaviárnak is nevezik, mert magja a kaviárhoz hasonló.

Paradicsomos, padlizsános krém

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vágd ketté, dörzsöld be olívaolajjal, és rakj rá rozmaringágat. Süsd meg 200 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve öblítsd le hideg vízzel, majd húzd le a héját, és kapard ki a belsejét.

 

Hevíts kevés olívaolajat, rakd hozzá az aprított hagymát és a kis darabokra vágott paradicsomot. Párold két-három percig, majd dobd hozzá a padlizsán belsejét. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, citromlével, forgasd össze a tűzön, majd húzd le. Villával törd össze, ha túl sűrű, önts hozzá olívaolajat. Várd meg, míg kihűl, szórd meg petrezselyemmel, és már tálalhatod is. A maradékot tedd jól zárható tálba vagy üvegbe. 

Ezt is szeretjük