20 perces paradicsomos, mozzarellás tésztasaláta - Könnyű nyári vacsora
A klasszikus caprese saláta tésztával, olívás öntettel gyors és frissítő fogás.
Ez az olaszos tésztasaláta friss, édes paradicsommal remek ötlet kerti partikra, piknikre, és még grillezett húsokhoz is kínálhatod. Melegebb nyári napokra ugyancsak kitűnő, hisz hidegen tálalva a legfinomabb. Ha teheted, készítsd durumtésztával. Nem kell belőle sokat fogyasztani, hogy jóllakj, ráadásul hosszabb időre eltelít.
Paradicsomos, mozzarellás tésztasaláta
Hozzávalók
- 50 dkg tészta
- 35 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg mozzarella
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A koktélparadicsomokat vágd ketté, majd forgasd a mozzarellagolyókkal és a felszeletelt lila hagymával együtt a tésztához.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat két gerezd zúzott fokhagymával, kevés sóval, borssal, és öntsd a tésztára. Óvatosan forgasd össze, és szórd meg bazsalikommal. Tálalhatod rögtön, de érdemes a hűtőben összeérlelni egy-két óra alatt.
Az eredeti olasz caprese saláta receptje: villámgyors és egészséges
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legjobbak, ilyen az olaszok klasszikus caprese salátája is, melyben a lédús paradicsom, mozzarella és bazsalikom alkot tökéletes kombinációt.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció