Paradicsomszószban sült lasagnetekercsek: így még finomabb lesz az olasz fogás
Egy kis kreativitás, és sokkal étvágygerjesztőbb lesz a lasagne, mint eddig bármikor!


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Paradicsom, sonka, mozzarella és finom mediterrán fűszerek: csupa finomságból állnak az ínycsiklandó lasagnetekercsek. Ez a tészta leginkább külsejében tér el azoktól, mint amiket eddig kipróbáltál. Ilyen formában biztos, hogy mindenki még szívesebben eszi meg, és az elkészítése sem tart tovább, mint a hagyományos változaté.
Paradicsomos lasagnetekercsek
Hozzávalók
- 25 dkg lasagne tészta
- 20 dkg sonka
- 15 dkg mozzarella
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a préselt fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Főzd össze 10-15 perc alatt.
Forralj másfél-két liter vizet egy nagyobb fazékban, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Főzd öt percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A lapokat felezd vagy harmadold hosszában, attól függően, mekkora tekercseket szeretnél készíteni. Rakj mindegyikre sonkát és egy darabka mozzarellát, majd csavard fel. Öntsd egy tűzálló tálba vagy tepsibe a szószt, és óvatosan sorakoztasd a tekercseket a paradicsomos öntetre. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
Ha sietősebb a dolgod, a gyorsabb paradicsomos spagetti lehet a megoldás! Bár nagyon egyszerű, finomabb lesz néhány praktikától.
Még több recept