Paradicsomszószban sült lasagnetekercsek: így még finomabb lesz az olasz fogás
Egy kis kreativitás, és sokkal étvágygerjesztőbb lesz a lasagne, mint eddig bármikor!

paradicsomos-lasagnetekercsek
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

Ezt a frizurát készítsd el, ha nem tudsz szépen fonni: egyszerű, mégis jól mutat »

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Paradicsom, sonka, mozzarella és finom mediterrán fűszerek: csupa finomságból állnak az ínycsiklandó lasagnetekercsek. Ez a tészta leginkább külsejében tér el azoktól, mint amiket eddig kipróbáltál. Ilyen formában biztos, hogy mindenki még szívesebben eszi meg, és az elkészítése sem tart tovább, mint a hagyományos változaté. 

Paradicsomos lasagnetekercsek

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a préselt fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Főzd össze 10-15 perc alatt.
 

Forralj másfél-két liter vizet egy nagyobb fazékban, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Főzd öt percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A lapokat felezd vagy harmadold hosszában, attól függően, mekkora tekercseket szeretnél készíteni. Rakj mindegyikre sonkát és egy darabka mozzarellát, majd csavard fel. Öntsd egy tűzálló tálba vagy tepsibe a szószt, és óvatosan sorakoztasd a tekercseket a paradicsomos öntetre. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

Ha sietősebb a dolgod, a gyorsabb paradicsomos spagetti lehet a megoldás! Bár nagyon egyszerű, finomabb lesz néhány praktikától. 

 

Ezt is szeretjük