Paradicsomos, húsgombócos tészta sok sajttal: kiadós fogás egyenesen a sütőből
A húsgombócot zamatos házi paradicsomszósszal mindenki szereti. Tésztával összesütve még laktatóbb és finomabb.

paradicsomos-sajtos-husgombocos-teszta
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem tudod, mi legyen a vacsora? A húsgombóc ízletes paradicsomszósszal, sok sajttal tökéletes választás. Mivel kiadós, nagy eséllyel marad belőle másnapra. Ne elégedj meg a bolti paradicsomszósszal, készítsd el saját magad. Sokkal ízletesebb lesz a húsgombóc, ha a szószban főzöd pár percig.  

Paradicsomos, húsgombócos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg darált hús
  • 50 dkg tészta
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz fél vöröshagymát apríts fel, és süsd üvegesre kevés olívaolajon. Rakd hozzá a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, két gerezd préselt fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal. Kis lángon főzd 25-30 percig, amíg besűrűsödik.  


A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá két teáskanál sót, és főzd a csomagoláson megadott ideig. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le.  
A gombócokhoz a darált húst keverd össze sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, fél aprított vöröshagymával, és adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon. Formázz belőle gombócokat, rakd a paradicsomszószba, és főzd benne 10 percig. 

 

Egy tepsi aljába önts kevés szószt. Terítsd szét benne a tésztát, rakd bele a gombócokat, és öntsd rá a paradicsomszószt. Szórd meg reszelt sajttal, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.  
A fűszeres húsgolyók tejszínes, gombás mártással is finomak. Tésztával vagy más körettel is elkészítheted. 

Ezt is szeretjük