Paradicsomos húsgombócok sütőben sütve
Dobd fel gyermekkorod nagy kedvencét, süsd a paradicsomos húsgombócokat sütőben!
Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha a gombócot kétféle húsból, marhából és sertésből készíted. Ha tényleg laktató fogásra vágysz, roppanósra főzött tésztát is tehetsz a hús és a szósz alá. A paradicsomos húsgombócok sütőben sütve, olvadozó sajttal igazi ínyenc fogás.
Paradicsomos húsgombócok sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált sertéshús
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika
Paradicsomszósz
- 2 dl sűrtett paradicsom
- 2-3 evőkanál cukor
- bazsalikom
- bors
Tetejére
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
A gombócokhoz a darált húst keverd össze a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kisebb gombócokat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként két-két percig süsd őket elő.
A paradicsomszószhoz a sűrített paradicsomot engedd fel körülbelül két-három deci vízzel, majd forrald fel. Dobj hozzá ízlés szerint sót, borsot, bazsalikomot, cukrot. Ha túl híg a massza, kevés liszttel sűrítheted.
Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rendezd el benne a húsgombócokat. Öntsd rájuk a szószt. Szórd meg reszelt sajttal, tedd vissza a sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 15 percig, amíg a sajt megolvad, és szép piros lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció