Paradicsomos húsgombócok sütőben sütve

Így még finomabb

Dobd fel gyermekkorod nagy kedvencét, süsd a paradicsomos húsgombócokat sütőben!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha a gombócot kétféle húsból, marhából és sertésből készíted. Ha tényleg laktató fogásra vágysz, roppanósra főzött tésztát is tehetsz a hús és a szósz alá. A paradicsomos húsgombócok sütőben sütve, olvadozó sajttal igazi ínyenc fogás.

Paradicsomos húsgombócok sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika

Paradicsomszósz

  • 2 dl sűrtett paradicsom
  • 2-3 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • bors

Tetejére

  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombócokhoz a darált húst keverd össze a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kisebb gombócokat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként két-két percig süsd őket elő.

A paradicsomszószhoz a sűrített paradicsomot engedd fel körülbelül két-három deci vízzel, majd forrald fel. Dobj hozzá ízlés szerint sót, borsot, bazsalikomot, cukrot. Ha túl híg a massza, kevés liszttel sűrítheted.

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rendezd el benne a húsgombócokat. Öntsd rájuk a szószt. Szórd meg reszelt sajttal, tedd vissza a sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 15 percig, amíg a sajt megolvad, és szép piros lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük