Paradicsomos húsgombóc sajtos spagettivel: összesütve még finomabb
Senki nem fog ellenállni, ha a két nagy kedvencet, a sajtos spagettit és a paradicsomos húsgombócot ötvözöd.

sajtos-spagetti-paradicsomos-husgomboccal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomos húsgombóc egy igazi klasszikus, amit új formában is kínálhatsz. Spagettivel, sok sajttal még izgalmasabb, mint magában. A paradicsomszószba mindenképp rakj oregánót vagy bazsalikomot, esetleg mindkettőt. Ha tepsiben összesütöd, sokkal zamatosabb lesz. 

Paradicsomos húsgombóc sajtos spagettivel

Hozzávalók:

A húsgombóchoz

  • 40 dkg spagetti
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 1 bögre rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj

A paradicsomszószhoz

  • 40 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit dobd forrásban lévő vízbe, adj hozzá olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. A rizst főzd meg 12-15 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A darált húst keverd össze a reszelt vöröshagymával, a tojással, a fűszerekkel, majd a rizzsel. Formázz belőle kisebb gombócokat. Kevés olajon süsd meg minden oldalát szép pirosra.  


A sűrített paradicsomot engedd fel két-három deci vízzel, majd forrald fel. Ízlés szerint adj hozzá cukrot, és dobd hozzá a fűszereket. Amikor az ízek már összeértek, vegyél ki a szószból egy-két evőkanállal, és külön kis edényben keverd csomómentesre a liszttel. Öntsd a forrásban lévő paradicsomszószhoz, és főzd addig, amíg besűrűsödik.
 

Rakd egy tepsibe a tésztát, öntsd rá a szószt, arra mehet a húsgombóc, és szórd meg reszelt sajttal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Amikor a sajt megolvad, és szép piros, vedd ki a sütőből, és melegen kínáld. 
Próbáltad már a húsgolyókat mézes-fokhagymás szósszal? Ezért a változatért odaleszel.

Ezt is szeretjük