20 perces, paradicsomos, baconös tészta, ami után biztosan nem maradsz éhes
Szereted a tésztát, de szívesen kipróbálnál végre valami újat, finomat? A paradicsomos-baconös tésztát ne hagyd ki!

paradicsomos-baconos-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb remek változat a paradicsomos tésztára! Baconnel felturbózva egyszerűen csúcs! Remek megoldás lehet, ha gyorsan szeretnél valami finomat, mégis különlegeset összedobni. Biztosan nem lesz száraz, a spagetti és a penne is jó választás hozzá.  

Paradicsomos, baconös tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 3 szelet bacon
  • 0.5 dl fehérbor
  • 0.5 db vöröshagyma
  • zöldfűszer
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideg. Ez általában nyolc-tíz perc. Pirítsd meg a tetszés szerint felvágott bacont, szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg az aprított vöröshagymát. Tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot, öntsd hozzá a bort, és párold pár percig. A tésztát szűrd le, és rakd a paradicsomhoz. Forgasd össze, sózd, borsozd, és rottyantsd össze egy-két perc alatt. Végül a bacont is tedd hozzá. Ha túl száraznak találod, a főzőléből is önthetsz hozzá. Tálalás előtt szórd rá a reszelt parmezánt és a zöldfűszereket. Jól illik hozzá a bazsalikom és az oregánó is.  

A cukkinis-tonhalas tésztát is gyorsan összedobhatod, és biztosan nem maradsz utána éhes. 

Ezt is szeretjük