20 perces, paradicsomos, baconös tészta, ami után biztosan nem maradsz éhes
Szereted a tésztát, de szívesen kipróbálnál végre valami újat, finomat? A paradicsomos-baconös tésztát ne hagyd ki!

- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Újabb remek változat a paradicsomos tésztára! Baconnel felturbózva egyszerűen csúcs! Remek megoldás lehet, ha gyorsan szeretnél valami finomat, mégis különlegeset összedobni. Biztosan nem lesz száraz, a spagetti és a penne is jó választás hozzá.
Paradicsomos, baconös tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 15 dkg paradicsom
- 5 dkg parmezán
- 3 szelet bacon
- 0.5 dl fehérbor
- 0.5 db vöröshagyma
- zöldfűszer
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideg. Ez általában nyolc-tíz perc. Pirítsd meg a tetszés szerint felvágott bacont, szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg az aprított vöröshagymát. Tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot, öntsd hozzá a bort, és párold pár percig. A tésztát szűrd le, és rakd a paradicsomhoz. Forgasd össze, sózd, borsozd, és rottyantsd össze egy-két perc alatt. Végül a bacont is tedd hozzá. Ha túl száraznak találod, a főzőléből is önthetsz hozzá. Tálalás előtt szórd rá a reszelt parmezánt és a zöldfűszereket. Jól illik hozzá a bazsalikom és az oregánó is.
A cukkinis-tonhalas tésztát is gyorsan összedobhatod, és biztosan nem maradsz utána éhes.
Még több recept