Paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán: könnyű, mégis laktató vacsora
Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt nehogy kihagyd a szezonban! A paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán fenséges, és nem terheli meg a gyomrot.

paradicosmmal-daralt-hussal-toltott-padlizsan-recept
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A retró divat ennyire dögös még nem volt: Sara Sampaio felturbózza a 70-es évek stílusát »

Igen forróra sikeredtek Rihanna új fehérneműi: telt alkaton is gyönyörűen mutatnak »

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán szinte kínálja magát, hogy megtöltsük valami finomsággal. A fűszeres darált hús és a paradicsom jól mennek hozzá. Ha diétásabban szereted, darált csirkéből készítsd a tölteléket. Ha szaftosabban ennéd, a sertés vagy a marha is remek választás. Az oregánó, a bazsalikom és a rozmaring csodás ízt ad a húsnak. 

Paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 35 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. A vöröshagymákat aprítsd fel, és forró olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd tedd hozzá a padlizsán belsejét, és párold 15 percig.
 

A padlizsánokat rendezd zsiradékkal kikent hőálló tálba, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Tedd rá a feldarabolt paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd amikor a padlizsán elkezd ráncosodni, a sajt piros, kiveheted a sütőből. 
A rakott krumplit is feldobhatod padlizsánnal. Szaftosan, sok sajttal az igazi. 

Ezt is szeretjük