Paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán: könnyű, mégis laktató vacsora
Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt nehogy kihagyd a szezonban! A paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán fenséges, és nem terheli meg a gyomrot.

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)
Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)
Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)
Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)
Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

A legnőiesebb egyberuhák télre: árral, lelőhellyel mutatjuk őket »
Az agyag a bőr védőszentje, de nem mindegy, melyik típusát alkalmazod »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A padlizsán szinte kínálja magát, hogy megtöltsük valami finomsággal. A fűszeres darált hús és a paradicsom jól mennek hozzá. Ha diétásabban szereted, darált csirkéből készítsd a tölteléket. Ha szaftosabban ennéd, a sertés vagy a marha is remek választás. Az oregánó, a bazsalikom és a rozmaring csodás ízt ad a húsnak.
Paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 35 dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. A vöröshagymákat aprítsd fel, és forró olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd tedd hozzá a padlizsán belsejét, és párold 15 percig.
A padlizsánokat rendezd zsiradékkal kikent hőálló tálba, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Tedd rá a feldarabolt paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd amikor a padlizsán elkezd ráncosodni, a sajt piros, kiveheted a sütőből.
A rakott krumplit is feldobhatod padlizsánnal. Szaftosan, sok sajttal az igazi.
Még több recept