Friss, fűszeres paradicsomleves, amit még főzni sem kell
Főzés nélkül sokkal intenzívebb lesz a paradicsomleves íze, és sok vitamin marad benne.
A jéghideg, főzés nélküli krémlevesek a legjobb nyári ételek. A paradicsomos változat különösen menő, ráadásul egy edényben elkészül. Egy jó mixerrel percek alatt összedobod a zamatos, fűszeres fogást. A paradicsomlevest érdemes reggel elkészíteni, hogy délre jól lehűljön. Ha rögtön szeretnéd fogyasztani, készítsd hűtött hozzávalókból, vagy jégkockával tálald.

Paradicsomleves főzés nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg paradicsom
- 5 dl paradicsomlé
- 5 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- 4 szál petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomok héját keresztben vágd be, majd forró vízzel öntsd le. Várj egy-két percig, így könnyebben le tudod húzni a héját. Ha kicsit hűl, darabold fel, és tedd turmixgépbe. Rakd hozzá a rozmaringot, a bazsalikomot, a petrezselymet, a fokhagymát, és turmixold össze, vagy pépesítsd botmixerrel. Ha nem elég édes, szórj rá kevés cukrot.
Rakd a paradicsomlevet egy-két órára a hűtőbe, ezt követően öntsd tálkákba vagy poharakba, és szórd meg reszelt sajttal. Díszítsd petrezselyemmel és zöldségdarabokkal. A levest a fokhagymás pirított kockák még ízletesebbé teszik.