Paprikás csirke bográcsban
Ha nyár, akkor bogrács, ha bogrács, akkor valami szaftos finomság, az pedig lehet csirke is.
Bográcsozáskor nem a paprikás csirke az első, ami fel szokott merülni mint megoldás, pedig például egy marhaételhez képest órákat lehet vele nyerni, és az ízére sem lehet panasz.
Ha van időd és kedved, szaggass mellé nokedlit, úgy teljes az élmény, de természetesen egy jó karéj fehér kenyérrel is mennyei.
Paprikás csirke bográcsban
Hozzávalók:
- 2 nagy, egész csirke
- 20 dkg zsíros szalonna
- 4 tv paprika
- 3-4 paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 3 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- só, bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Ha az alapvető kezdőműveleteken már túlestél - áll a bogrács, ég a tűz, kéznél van a bor -, akkor kezdhetsz az étellel foglalkozni. A csirkét tisztítsd meg, szedd darabjaira, majd sózd be az alkatrészeket. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd a szalonnát be is dobhatod a bográcsba. Ha már kellőképp kieresztette a zsírját, add hozzá a hagymát, és fonnyaszd meg. Miután elérte a kívánt állapotot, keverd hozzá a pirospaprikát - a legjobb, ha eddig elhúzod a tűzről -, öntsd fel pár deci vízzel - semmiképp ne lepje el teljesen, inkább kevesebbet adj hozzá, és ha nagyon lefő, még öntesz mellé -, majd tedd bele a csirkét is, és mehet az egész vissza a tűz fölé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A paprikát és a paradicsomot is darabold fel, majd tedd a hús mellé, és hagyd az egészet rotyogni. Amikor úgy látod, hogy a hús már kellőképp megpuhult, kezdd el készíteni a habarást: a tejfölt és a lisztet keverd össze. Törj a húshoz fokhagymát, keverd el a lében, majd habard be az egészet, és tulajdonképpen már kész is vagy.
A hazai konyha remekei
Nincs jobb a magyaros ízeknél, bárhol is járj a világban, előbb-utóbb hiányozni fognak a jól megszokott ételek.