Selymes, zamatos paprikakrémleves: sült zöldségből a legfinomabb
A paprikakrémlevesnek az íze mellett a színe és az illata is csábító. Friss fűszernövényekkel isteni.

paprikakremleves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nyáron krémlevest készítenél, a paprikás változatot ne hagyd ki! Az igazi, könnyed, mediterrán fogás akkor lesz a legfinomabb, ha a zöldséget grillen vagy a sütőben megsütöd. A legjobb ízesítői a friss zöldfűszerek. Ha van maradék húslevesed, érdemes azzal felönteni. Melegen, hidegen egyformán finom. 

Paprikakrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • leveskocka
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mosd meg, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 190 fokon süsd addig, amíg minden oldaluk el nem kezd feketedni. Ez körülbelül 30 perc. Még forrón takard le konyharuhával, pár perc pihentetés után könnyen le tudod húzni a paprika héját, majd vágd fel kisebb darabokra.
 

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, dinszteld meg benne a vöröshagymát, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd mehet hozzá a paprika és a paradicsomszósz. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, és rottyantsd össze pár perc alatt. A tűzről lehúzva turmixold össze. Ropogós crutonnal és zöldfűszerekkel kínáld. 
Sült paprikából többféle finomságot is készíthetsz. Válogass a legjobb receptek közül!

Ezt is szeretjük