Olaszos, padlizsános tészta fantasztikus szósszal: a piros pesto ízét pirított mandula adja meg

Mennyei tésztát dobhatsz össze pillanatok alatt padlizsánnal és piros pestóval.

Padlizsános tészta piros pestóval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a csodás padlizsános tészta a piros pestós szósznak köszönheti semmihez sem hasonlítható ízvilágát, ráadásul hús nélkül is jóllaksz tőle. A pesto alapja mindig valamilyen olajos mag: ehhez a recepthez mandulát használj. Különösen jót tesz neki a fűszeres, olajos lében eltett szárított paradicsom.

Padlizsános tészta piros pestóval

Hozzávalók 3 személyre

  • 25 dkg száraztészta
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 padlizsán
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanál pirított mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat vágd félbe. A fokhagymagerezdet aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a fokhagymát és a feldarabolt paradicsomot, és kevergesd két-három percig, amíg összeesik. A puhára párolt paradicsomokat kanalazd egy aprítógépbe. Add hozzá a reszelt parmezánt, két evőkanál olívaolajat, a bazsalikomot és a mandulát, szórd meg sóval és borssal, és pépesítsd.

 

A padlizsán végeit vágd le, a zöldséget kockázd fel. A szárított paradicsomot halászd ki a fűszeres léből, és vágd csíkokra. Egy serpenyőben melegíts olajat, add hozzá a padlizsánt és a paradicsomot, szórd meg sóval és borssal, és kevergesd nagyjából tíz percig, amíg a zöldség megpuhul. 

 

Közben a tésztát sós vízben főzd ki. A kész padlizsános-paradicsomos keverékhez először adj néhány evőkanállal a főzővízből, majd forgasd össze a kifőtt tésztával. Kanalazd rá a pestót is, szükség szerint most is hígíthatod egy kevés vízzel. Melegítsd össze, és frissen tálald.

Ha inkább hidegen ennél valamilyen tésztát, a zöldséges makarónisaláta tökéletes választás.

Könnyű makarónisaláta zsenge zöldségekkel: mustáros szósz kerül rá

Ha szereted a tésztasalátát, akkor ezért a zöldséges változatért is odáig leszel: gyorsan készül, és a pikáns mustáros szósztól lesz krémes.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük