
Tavaszi medvehagymás pesto: tésztára, de mártogatósnak is isteni
Az isteni, illatos medvehagyma pesto tökéletes tészták tetejére, húsok mellé vagy mártogatósnak.


Végre itt a tavasz: készíthetsz illatos és élénk színű medvehagyma pestót! A zöld mártogatós alapja a fenyőmag, amit bármelyik közepes méretű szupermarketben megtalálsz. Felhasználhatod úgy, ahogy a bazsalikomos pestót, tésztaszósznak vagy csirkemell töltelékének.
Medvehagymapesto készítése
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg fenyőmag
- 1 csokor medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben öt perc alatt kevergetve pirítsd meg. A medvehagymát alaposan mosd meg, és szeleteld fel. A petrezselyemről tépkedd le a leveleit, a fokhagymát pucold meg, és szeleteld fel.
A reszelt parmezánt, a pirított fenyőmagot, a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát tedd egy késes aprítóba. Sózd, borsozd, és add hozzá az olaj felét. Turmixod össze, majd fokozatosan csorgasd hozzá a többi olajat is, amíg krémes állagot vesz fel. Ha kész, és nem használod fel azonnal, kanalazd csatos üvegbe, és hűtőben tartsd.
A friss korianderből és mentából készült chutney egy valódi ízbomba.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept