Fűszeres padlizsános tészta paradicsomos szósszal: jólesik a sok nehéz étel után
A padlizsános, paradicsomos tészta a szicíliaiak kedvence, vegetáriánusok is imádják, és pofonegyszerű összedobni.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ha a nagy családi vendégségek után te sem bírsz ránézni a húsos, nehéz ételekre, jól jön ez a padlizsános, paradicsomos tészta. A Pasta alla Norma Catania városához köthető, és a város híres szülöttje, Vincenzo Bellini legismertebb operájáról, a Normáról kapta a nevét. Általában makaróni, penne vagy rigatoni az alapja.
Padlizsános, paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 40 dkg tészta
- 5 dkg parmezán
- bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett padlizsánt vágd fel 1-2 centis kockákra, sózd be, majd pihentesd 10 percig. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd 30 másodpercig. Ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és kis lángon, gyakran megkeverve süsd 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, tedd hozzá a bazsalikomot.
Öblítsd le a sót a padlizsánról, és szárítsd meg konyhai papírtörlővel. Kevés olívaolajban süsd 7-8 percig, majd csepegtesd le papírtörlőn. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd 8-10 percig. Amikor al dente állagú, tehát már nem kemény, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és rakd a paradicsomos keverékhez. Forgasd össze, majd parmezánnal megszórva kínáld.
Még több recept