Padlizsános, cukkinis tészta fűszeres paradicsomszósszal: 30 perc, és kész
A padlizsán, a cukkini és a paradicsom együtt tésztafeltétnek is tökéletesek.

padlizsanos-paradicosmos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy kimerítő nap végén nincs kedved hosszan a konyhában főzőcskézni, de valamilyen tartalmas vacsorára vágysz, a padlizsánnal, cukkinivel turbózott, paradicsomszósszal nyakon öntött penne pont kapóra jön. A vörösbor ne riasszon el, főzés során az alkohol elpárolog, viszont különösen finom ízt kölcsönöz ennek az egyszerű tésztaételnek.

Padlizsános, cukkinis paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 2.5 dl vörösbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 3 szál bazsalikom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 0.5 teáskanál bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó sós vízbe, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. 

Közben a padlizsánt és a cukkinit darabold kisebb kockákra. Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel három evőkanál olívaolajat, dobd rá a zöldségdarabokat, hintsd meg egy teáskanál sóval, és nagy lángon pirítsd meg. Amikor szép színesek, szűrőlapáttal szedd ki a padlizsánokat és a cukkiniket.

 

A vöröshagymát hámozd meg és vágd apróra, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón. A serpenyőbe önts még kevés olajat, dinszteld meg benne a hagymákat, majd add hozzájuk a hámozott paradicsomot és a babérlevelet. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve, kis lángon főzd 10 percig. 

Amikor elég sűrű, keverd hozzá a balzsamecetet, a vörösbort, a paradicsompürét, a cukrot és a borsot, majd főzd további öt-nyolc percig. Tedd hozzá a padlizsánt és a cukkinit, rottyantsd össze, végül az egészet forgasd össze a leszűrt tésztával. A friss bazsalikomleveleket tálaláskor oszd szét az adagok tetején.
A padlizsános rakott krumpli is ínycsiklandó és laktató fogás. A sütőben ropogósra sül. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük