Padlizsános, parmezános spagetti: könnyed, olaszos ízek
Van élet a túrós és a krumplis tésztán túl is! A padlizsános spagetti paradicsomszósszal és parmezánnal ínycsiklandó mediterrán fogás.

parmezanos-padlizsanos-spagetti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsános, paradicsomos spagetti egyszerűen isteni. Elrontani nem lehet, az viszont fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg durumtésztát használj. Soha ne törd a spagettit kisebb darabokra, a fazékból kilógó tésztavégek villámgyorsan maguktól belecsusszannak a főzővízbe. Fontos, hogy a padlizsánt mindig besózd, így garantáltan kioldódnak belőle a keserű anyagok.

Padlizsános, parmezános spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db padlizsán
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál paradicsomszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A padlizsánokat alaposan öblítsd le, vágd fel tetszés szerint, és sózd be. Tedd egy tálba, és pihentesd 20-30 percig. A levet öntsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Hevíts olívaolajat, dobd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a padlizsánt, és párold puhára. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal.  
 

Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, majd amikor lobog, mehet bele a tészta. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát még nem túl puha, de már nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. Halmozd rá a padlizsánt, majd tálaláskor kanalazz rá paradicsomszószt, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
A padlizsános rakott krumpli is ínycsiklandó és laktató fogás. A sütőben ropogósra sül. 

Ezt is szeretjük