Padlizsános, parmezános spagetti: könnyed, olaszos ízek
Van élet a túrós és a krumplis tésztán túl is! A padlizsános spagetti paradicsomszósszal és parmezánnal ínycsiklandó mediterrán fogás.

parmezanos-padlizsanos-spagetti
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsános, paradicsomos spagetti egyszerűen isteni. Elrontani nem lehet, az viszont fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg durumtésztát használj. Soha ne törd a spagettit kisebb darabokra, a fazékból kilógó tésztavégek villámgyorsan maguktól belecsusszannak a főzővízbe. Fontos, hogy a padlizsánt mindig besózd, így garantáltan kioldódnak belőle a keserű anyagok.

Padlizsános, parmezános spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db padlizsán
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál paradicsomszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A padlizsánokat alaposan öblítsd le, vágd fel tetszés szerint, és sózd be. Tedd egy tálba, és pihentesd 20-30 percig. A levet öntsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Hevíts olívaolajat, dobd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a padlizsánt, és párold puhára. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal.  
 

Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, majd amikor lobog, mehet bele a tészta. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát még nem túl puha, de már nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. Halmozd rá a padlizsánt, majd tálaláskor kanalazz rá paradicsomszószt, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
A padlizsános rakott krumpli is ínycsiklandó és laktató fogás. A sütőben ropogósra sül. 

Ezt is szeretjük