Padlizsános, parmezános spagetti: könnyed, olaszos ízek
Van élet a túrós és a krumplis tésztán túl is! A padlizsános spagetti paradicsomszósszal és parmezánnal ínycsiklandó mediterrán fogás.

parmezanos-padlizsanos-spagetti
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsános, paradicsomos spagetti egyszerűen isteni. Elrontani nem lehet, az viszont fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg durumtésztát használj. Soha ne törd a spagettit kisebb darabokra, a fazékból kilógó tésztavégek villámgyorsan maguktól belecsusszannak a főzővízbe. Fontos, hogy a padlizsánt mindig besózd, így garantáltan kioldódnak belőle a keserű anyagok.

Padlizsános, parmezános spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db padlizsán
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál paradicsomszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A padlizsánokat alaposan öblítsd le, vágd fel tetszés szerint, és sózd be. Tedd egy tálba, és pihentesd 20-30 percig. A levet öntsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Hevíts olívaolajat, dobd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a padlizsánt, és párold puhára. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal.  
 

Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, majd amikor lobog, mehet bele a tészta. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát még nem túl puha, de már nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. Halmozd rá a padlizsánt, majd tálaláskor kanalazz rá paradicsomszószt, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
A padlizsános rakott krumpli is ínycsiklandó és laktató fogás. A sütőben ropogósra sül. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük