Padlizsános, parmezános spagetti: könnyed, olaszos ízek
Van élet a túrós és a krumplis tésztán túl is! A padlizsános spagetti paradicsomszósszal és parmezánnal ínycsiklandó mediterrán fogás.

A padlizsános, paradicsomos spagetti egyszerűen isteni. Elrontani nem lehet, az viszont fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg durumtésztát használj. Soha ne törd a spagettit kisebb darabokra, a fazékból kilógó tésztavégek villámgyorsan maguktól belecsusszannak a főzővízbe. Fontos, hogy a padlizsánt mindig besózd, így garantáltan kioldódnak belőle a keserű anyagok.
Padlizsános, parmezános spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg parmezán
- 2 db padlizsán
- 1 ág bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál paradicsomszósz
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan öblítsd le, vágd fel tetszés szerint, és sózd be. Tedd egy tálba, és pihentesd 20-30 percig. A levet öntsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Hevíts olívaolajat, dobd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a padlizsánt, és párold puhára. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal.
Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, majd amikor lobog, mehet bele a tészta. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát még nem túl puha, de már nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. Halmozd rá a padlizsánt, majd tálaláskor kanalazz rá paradicsomszószt, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A padlizsános rakott krumpli is ínycsiklandó és laktató fogás. A sütőben ropogósra sül.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció