Házi, padlizsános lecsókrém: a legjobb nyári mártogatós, de szendvicsre is isteni

Ha a zöldségeket sütőben sütöd meg, a padlizsános lecsókrém sokkal zamatosabb lesz.

Padlizsános lecsókrém

Itt a lecsószezon, ám ideje néha újítani a paprikás-paradicsomos kedvencen. Próbáltad már krémesítve? Ízesíthetsz vele húsokat, kenyérre kenve isteni szendvicsalap, és mártogathatsz bele zöldségeket, sós nassokat. Érdemes a lecsóalapot padlizsánnal gazdagítani. Tálalás előtt reszelt sajttal is feldobhatod.

Padlizsános lecsókrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, a paradicsomot, a paprikát vágd kisebb darabokra, a vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg. A padlizsánt hagyhatod egészben. Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg rozmaringgal, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

 

Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a sütőből. A padlizsán héját távolítsd el, a paprikát pihentesd letakarva 10 percig, majd húzd le a héját. Pépesíts mindent botmixerrel. Ha szükséges, dobj még rá fűszert, illetve olívaolajjal hígíthatsz az állagán. Akkor jó, ha krémes, könnyen kenhető.
A jól behűtött, zöldfűszeres-citromos mártogatós is jólesik a nagy melegben, és nagyon egyszerű elkészíteni. 

Ezt is szeretjük