Padlizsánkrém receptek Erdélyből és délről
A padlizsán rendkívül sokoldalú, készítheted töltve, rántva vagy éppen sütve is, ha viszont pazar lakomát akarsz, próbáld ki krém formájában is!
A padlizsánból készült krémet bármivel fogyaszthatod. Kenheted kenyérre, péksüteményre, mártogathatsz bele chipset, de a legfinomabb pirítóssal.
Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a kerti parti ízvilágát, készíts egy tállal, és próbáld ki grillezett zöldségekkel is! Mindenhogy isteni, ráadásul négy-öt napig eláll a hűtőben, így bátran készíthetsz nagyobb adagot is.
Görögös padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- oregánó
A padlizsánt süsd meg, majd húzd le a héját. Darabold fel, és a felét tedd egy tálba. Reszeld bele a fokhagymát, és add hozzá a meghámozott paradicsomokat.
Pépesítsd botmixerrel, majd tedd bele a maradék padlizsánt, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat és a vörösborecetet. Végül fűszerezd oregánóval, és az egészet pépesítsd simára.
Joghurtos padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 pohár joghurt
- só
A padlizsánt mosd meg, tedd be a sütőbe, és addig süsd, amíg összeesik. Vedd ki a sütőből, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A megpucolt fokhagymával együtt botmixerrel törd össze. Add hozzá az olívaolajat, a joghurtot, és ízesítsd ízlésed szerint sóval. Tedd egy jól záró edénybe, és tárold a hűtőben.
Erdélyi padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 evőkanál majonéz
- 2 fej vöröshagyma
- kevés ecet vagy citromlé
- só
- bors
A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Feta sajtos padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 25 dkg feta sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 padlizsán
- 1 kiskanál citromlé
- 1 kiskanál oregánó
A padlizsánt forró sütőben süsd meg. Ha kicsit kihűlt, de még meleg, húzd le a héját. Vágd a húsát apró darabokra, majd add hozzá az áttört fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót, és morzsold bele a feta sajtot. Botmixerrel pépesítsd, majd hideg helyen tárold.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség