Parmezános bundában sült, ropogós padlizsán: sütőben is megsütheted
Ha a zöldségre parmezános bunda kerül, akkor ropogósabb és finomabb lesz a végeredmény. A padlizsánhoz is illik a különleges panír.
A rántott hús mellett érdemes különféle panírozott zöldségeket is a menübe iktatni. A padlizsán kitűnő választás, de pihentesd legalább fél óráig besózva, hogy ne legyen keserű. Ha sütőben sütöd, nem szívja magát tele olajjal, és nem kell a tűzhely mellett ácsorogni. Különféle szószokkal, öntetekkel kínáld!
Padlizsán parmezános bundában
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 12 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg parmezán
- 2 db tojás
- 1 teáskanál zöldfűszerek szárított
- só
- olaj
Elkészítés:
A padlizsán végeit vágd le, majd szeleteld egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 30 percig. Ezt követően papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet. Készíts elő mindent a panírozáshoz, majd forgasd meg a padlizsánkarikákat előbb a lisztben, utána a villával felvert tojásban, végül pedig a zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.
Rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szeleteket. Ha szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!
- parmezán
- padlizsán
- vegetáriánus
- saláták, zöldséges ételek
- rántott étel
- padlizsán parmezános bundában
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció