Rántott sertéskaraj fűszeres pácban érlelve, tepsiben sütve, olajszag nélkül
Készítsd kicsit másként a hétvégi rántott húst! Így nem szívja magát tele olajjal.
Ha nálatok is hagyomány hétvégén a rántott hús, szereted is, mégis kipróbálnál valami újat, pácold a karajt néhány órán át mustáros keverékben. Bő olaj helyett pedig sütőben süsd meg. Így nem hizlal annyira. Kicsit lassabban sül meg, de nem kell folyamatosan mellette ácsorogni. A zsemlemorzsába keverhetsz sajtot, zöldfűszert vagy szezámmagot.
Pácolt, rántott sertéskaraj
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Klopfold ki kicsit, de a hús ne legyen túl vékony. A zúzott fokhagymát keverd össze borssal és mustárral, majd kend be vele a besózott hússzeleteket. Takard le, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, de érdemes minél tovább pácolni.
Készíts elő három edényt a panírozáshoz. Az egyikbe rakd a lisztet, a másikba a tojást, a harmadikba a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben, majd rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 60 perc alatt. Amikor a felső része színesedni kezd, fordítsd meg. Ha a másik oldala is szép piros, kiveheted a sütőből.
A hús mellett ránts néha sajtot is! Ha így készíted, nem fog kifolyni a bundából.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció