Rántott sertéskaraj fűszeres pácban érlelve, tepsiben sütve, olajszag nélkül
Készítsd kicsit másként a hétvégi rántott húst! Így nem szívja magát tele olajjal.

rantott-karaj-tepsiben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nálatok is hagyomány hétvégén a rántott hús, szereted is, mégis kipróbálnál valami újat, pácold a karajt néhány órán át mustáros keverékben. Bő olaj helyett pedig sütőben süsd meg. Így nem hizlal annyira. Kicsit lassabban sül meg, de nem kell folyamatosan mellette ácsorogni. A zsemlemorzsába keverhetsz sajtot, zöldfűszert vagy szezámmagot.

Pácolt, rántott sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajt öblítsd le, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Klopfold ki kicsit, de a hús ne legyen túl vékony. A zúzott fokhagymát keverd össze borssal és mustárral, majd kend be vele a besózott hússzeleteket. Takard le, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, de érdemes minél tovább pácolni.
 

Készíts elő három edényt a panírozáshoz. Az egyikbe rakd a lisztet, a másikba a tojást, a harmadikba a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben, majd rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 60 perc alatt. Amikor a felső része színesedni kezd, fordítsd meg. Ha a másik oldala is szép piros, kiveheted a sütőből.

A hús mellett ránts néha sajtot is! Ha így készíted, nem fog kifolyni a bundából.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük