
Rántott sertéskaraj fűszeres pácban érlelve, tepsiben sütve, olajszag nélkül
Készítsd kicsit másként a hétvégi rántott húst! Így nem szívja magát tele olajjal.


Ha nálatok is hagyomány hétvégén a rántott hús, szereted is, mégis kipróbálnál valami újat, pácold a karajt néhány órán át mustáros keverékben. Bő olaj helyett pedig sütőben süsd meg. Így nem hizlal annyira. Kicsit lassabban sül meg, de nem kell folyamatosan mellette ácsorogni. A zsemlemorzsába keverhetsz sajtot, zöldfűszert vagy szezámmagot.
Pácolt, rántott sertéskaraj
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Klopfold ki kicsit, de a hús ne legyen túl vékony. A zúzott fokhagymát keverd össze borssal és mustárral, majd kend be vele a besózott hússzeleteket. Takard le, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, de érdemes minél tovább pácolni.
Készíts elő három edényt a panírozáshoz. Az egyikbe rakd a lisztet, a másikba a tojást, a harmadikba a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben, majd rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 60 perc alatt. Amikor a felső része színesedni kezd, fordítsd meg. Ha a másik oldala is szép piros, kiveheted a sütőből.
A hús mellett ránts néha sajtot is! Ha így készíted, nem fog kifolyni a bundából.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció