Rántott sertéskaraj fűszeres pácban érlelve, tepsiben sütve, olajszag nélkül
Készítsd kicsit másként a hétvégi rántott húst! Így nem szívja magát tele olajjal.

rantott-karaj-tepsiben
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

Minden eddiginél nőiesebb az új retró trend: ez lesz az ősz nagy durranása »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nálatok is hagyomány hétvégén a rántott hús, szereted is, mégis kipróbálnál valami újat, pácold a karajt néhány órán át mustáros keverékben. Bő olaj helyett pedig sütőben süsd meg. Így nem hizlal annyira. Kicsit lassabban sül meg, de nem kell folyamatosan mellette ácsorogni. A zsemlemorzsába keverhetsz sajtot, zöldfűszert vagy szezámmagot.

Pácolt, rántott sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajt öblítsd le, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Klopfold ki kicsit, de a hús ne legyen túl vékony. A zúzott fokhagymát keverd össze borssal és mustárral, majd kend be vele a besózott hússzeleteket. Takard le, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, de érdemes minél tovább pácolni.
 

Készíts elő három edényt a panírozáshoz. Az egyikbe rakd a lisztet, a másikba a tojást, a harmadikba a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben, majd rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 60 perc alatt. Amikor a felső része színesedni kezd, fordítsd meg. Ha a másik oldala is szép piros, kiveheted a sütőből.

A hús mellett ránts néha sajtot is! Ha így készíted, nem fog kifolyni a bundából.

Ezt is szeretjük