5 hozzávaló, 5 rakottas
A legjobb dolog a rakottasban, hogy sütés közben az ízek tökéletesen összeérnek a tepsiben. Ezeknek a finomságoknak senki nem tud majd ellenállni.
A rakottasra gyakorlatilag végtelen számú variáció létezik. Nézz be a hűtőbe, amit találsz, dobd be egy tepsibe, és fél óra múlva kész is a remek vacsora.
Ha ennél azért jobban szeretnéd megtervezni a dolgot, arra is van pár ötletünk. Elég lesz öt hozzávaló.
Kolozsvári rakott kacsa
Hozzávalók:
- 1 kacsa
- 1 kg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés liszt
A kacsát kívül-belül sózd meg, és egy kevés vízzel és a fokhagymával párold puhára.
A szalonnát vágd vékony szeletekre, a felével bélelj ki egy tűzálló tálat, rakd rá a jól kinyomkodott savanyú káposztát, majd a kacsát, végül az egészet borítsd be a megmaradt szalonnával.
A kacsa főzőlevét sűrítsd be egy kevés liszttel, ezután fólia alatt párold puhára az ételt, majd a fóliát levéve süsd pirosra.
Sajtos-gombás rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg gomba
- 12 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, sózd meg, és mindkét oldalukat picit süsd meg. A gombát szeleteld fel, és az apróra vágott vöröshagymával együtt párold meg egy kevés olajon, majd ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemzölddel. A felvert tojást keverd el a reszelt sajttal. Egy tűzálló, kiolajozott tál aljára fektesd le a hússzeleteket, erre tedd a hagymás gombát, végül locsold meg a sajtos tojással. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.
Tarhonyás rakottas
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi pirospaprika
A tarhonyát kevés olajon pirítsd meg, majd öntsd fel vízzel, sózd meg, és fedő alatt párold puhára. A tojásokat főzd keményre, majd vágd karikákra, kevés olajon keverd össze a pirospaprikával, majd engedd fel kevés vízzel. Sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel, sózd, borsozd. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és felváltva rétegezd bele a tarhonyát és a tojásos keveréket. Előmelegített sütőben süsd át.
Sajtos rakottas
Hozzávalók:
- 1 kg piros és zöld húsú paprika
- 30 dkg csigatészta
- 20 dkg füstölt sajt
- 20 dkg csiperkegomba
- 4 dl tejföl
A tésztát főzd félpuhára, a gombát vágd vékony cikkekre. A paprikák magházát távolítsd el, és vágd a húsukat csíkokra. Egy nagyobb tálban lazán keverd el a tésztát, a gombát és a paprikát a sóval, borssal, rozmaringgal ízesített tejföllel. Az egészet halmozd egy tűzálló tálba, a tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sóskás rakottas
Hozzávalók:
- 50 dkg szeletelt bacon
- 30 dkg rizs
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag mirelit sóska
- 1 evőkanál olaj
A rizst pirítsd meg egy kevés olajon, majd öntsd fel dupla annyi vízzel, sózd meg, és párold, amíg a tetején csak egy ujjnyi víz marad. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit állni. Egy nagyobb serpenyőben fonnyaszd össze a sóskát, közben kenj ki olajjal egy tűzálló tálat. Simítsd bele a rizs felét, majd erre tedd a szalonnacsíkokat - néhány szeletet tegyél félre -, erre pedig a sóskát. Morzsold rá a fetát, végül az egészet takard be a megmaradt rizzsel. A sóska levéből locsolj pár kanállal a rizsre, végül tedd rá a megmaradt szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sül.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség