5 hozzávaló, 5 rakottas

Ezek a hozzávalók biztosan ott vannak a konyhádban vagy a sarki kisboltban. Elég, ha bedobálod őket a tepsibe, és fél óra elteltével fogadod a bókokat a finom vacsoráért.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakottasról a többségnek a jó öreg rakott krumpli jut eszébe, és rendjén is van ez így, mert a rakott krumpli - lássuk be - amilyen egyszerű, olyan finom.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így természetesen ez a recept-összeállítás is vele indul. A rakott ételeket akár a fogyókúrába is beillesztheted.

Ha jól megválasztott zöldségeket halmozol a jénaiba, akkor laktató, de nem hizlaló fogást kapsz.

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5-6 tojás
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 pohár tejföl
  • vaj a tepsi kikenéséhez

A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg. A tojásokat is főzd keményre, majd karikázd fel a krumplival és a kolbásszal együtt.

A tepsit kend ki vastagon a vajjal, tegyél bele egy réteg krumplit, egy réteg kolbászt, egy réteg tojást, és ezt folytasd addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét locsold meg bőségesen tejföllel, majd előmelegített sütőben süsd addig, amíg a tejföl megpirul.

Rakott pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 25-30 dkg reszelt sajt
  • 10 szelet bacon
  • bazsalikomlevelek
  • 2 tojás

A hússzeleteket sózd és borsozd meg. A baconszeletekkel fedd be egy jénai alját, majd szórd meg reszelt sajttal. Verd fel a tojásokat, és mártogasd bele a húsokat, majd tedd őket a jénaiba egy rétegben. Szórd rá a bazsalikomot. Ezután jöhet még egy adag reszelt sajt és még egy adag hús és bazsalikom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét bőségesen szórd meg reszelt sajttal, majd takard le fóliával. 35 perc sütés után vedd le a fóliát, és pirítsd meg a sajtot.

Vegetáriánus rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 konzerv paradicsompüré
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál olívaolaj

Szeleteld egy centi vastagra a padlizsánt, sózd meg, és várd meg, amíg levet ereszt, így kioldódnak belőle a keserű anyagok. Egy jénai alját locsold meg az olívaolajjal, majd kanalazz rá egy réteg paradicsompürét. Tegyél egy réteg padlizsánt a paradicsomra, majd szórj rá egy csipet sót. Ismét locsold meg paradicsompürével, majd tedd rá a sajtot. Ezt ismételd addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, arra pedig ketchup kerüljön. Forró sütőben 20 perc alatt megsül.

Édes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

A tésztát főzd meg enyhén sós vízben, majd tedd egy kivajazott tepsibe úgy, hogy egy réteg tésztára egy réteg mazsola kerüljön. Végül szórd meg a cukrozott, darált dióval, a tetejére kockázz vajat, és süsd meg forró sütőben, vigyázva, hogy a tészta ne keményedjen meg túlságosan. Porcukorral meghintve, forrón tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 2 pohár tejöl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 csomag lasagne tészta
  • vaj

A tésztát főzd ki, majd fektesd egy tűzálló tál aljára. A sajt felét keverd össze a tejföllel. A csirkemellet vágd csíkokra, fűszerezd ízlés szerint, majd egy kis vajon pirítsd meg. Rétegezd a tésztára a csirkét, és a tetejét fedd be a megmaradt tésztával. Szórd meg sajttal. 180 fokon 10 perc alatt megsül.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük