Sűrű, szaftos osztrák krumpligulyás: már egy tányértól mindenki jóllakik
Az osztrák krumpligulyás laktató, ízletes, és a sok hagymától lesz jó sűrű a szaftja.

osztrak-krumpligulyas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gulyást nem csak mi, magyarok készítünk, az osztrákokoknak is megvannak a saját specialitásaik. A fiákergulyás még a miénknél is laktatóbb, hisz tükörtojással tálalják. A krumpligulyásuk pedig leginkább a mi paprikás krumplinkra emlékeztet, a fűszerezés viszont a gulyásunkat idézi. 

Osztrák krumpligulyás

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 pár főzni való kolbász
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 kávéskanál majoranna
  • zöldhagyma
  • pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozd meg, és a szalonnával együtt vágd apróra. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. A zsiradékot olvaszd fel egy nagyobb lábosban, pirítsd meg rajta a szalonnát, a pörcdarabokat szedd ki. Dinszteld meg a visszamaradt zsiradékon a kétféle hagymát, majd rakd hozzá a felkarikázott kolbászt, a krumplit, a sűrített paradicsomot, és fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, majorannával, majd kevergetve süsd egy-két percig.
Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel nyolc deci vízzel, tedd hozzá a babérlevelet, és lefedve főzz puhára mindent 30 perc alatt. Ha minden puha, szórd hozzá a hagyma zöldjét, és forrón tálald. 
A burgundi marharagu is messze földön híres. Készítsd el legközelebb a franciák kedvencét úgy, hogy a hús szétolvadjon a szádban. 

Ezt is szeretjük