Hagyományos osztrák császármorzsa házi lekvárral: nem olyan, mint a menzán
Az osztrák császármorzsa hasonlóan készül, mint a mi palacsintánk, csak jóval vastagabb a tésztája.

csaszarmorzsa-lekvarral
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdekes, hogy a császármorzsa mást jelent az osztrákoknak, mint nekünk. Míg nálunk a búzadarával készült változat kerül leginkább az asztalokra, addig a sógoroknál palacsintaszerű tészta az alapja. Utóbbi is fenséges, nem véletlenül volt Ferenc József kedvenc desszertje. Az osztrák hüttékben, éttermekben is megkóstolhatod, de otthon is egyszerűen, gyorsan, drága hozzávalók és konyhai rutin nélkül is elkészítheted.

Osztrák császármorzsa

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 1.2 dl tej
  • 4 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • mazsola
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd csomómentesre a tejjel, a rummal és a liszttel. A tojások fehérjét verd fel a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd lazán dolgozd össze a lisztes masszával.

Egy teflonserpenyőben hevítsd fel a vajat, és öntsd bele a tésztát, majd a tetejét szórd meg mazsolával. Közepes lángon süsd addig, amíg megszilárdul, ez körülbelül 10 perc, majd óvatosan fordítsd meg, és a másik felét is süsd kicsit. Spatulával darabold szét, és porcukorral, lekvárral kínáld.
Lekvár helyett saját készítésű, selymes almaszósszal is élvezetes a császármorzsa. A fahéjat ne hagyd ki belőle!

Ezt is szeretjük