Hagyományos osztrák császármorzsa házi lekvárral: nem olyan, mint a menzán
Az osztrák császármorzsa hasonlóan készül, mint a mi palacsintánk, csak jóval vastagabb a tésztája.

csaszarmorzsa-lekvarral
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdekes, hogy a császármorzsa mást jelent az osztrákoknak, mint nekünk. Míg nálunk a búzadarával készült változat kerül leginkább az asztalokra, addig a sógoroknál palacsintaszerű tészta az alapja. Utóbbi is fenséges, nem véletlenül volt Ferenc József kedvenc desszertje. Az osztrák hüttékben, éttermekben is megkóstolhatod, de otthon is egyszerűen, gyorsan, drága hozzávalók és konyhai rutin nélkül is elkészítheted.

Osztrák császármorzsa

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 1.2 dl tej
  • 4 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • mazsola
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd csomómentesre a tejjel, a rummal és a liszttel. A tojások fehérjét verd fel a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd lazán dolgozd össze a lisztes masszával.

Egy teflonserpenyőben hevítsd fel a vajat, és öntsd bele a tésztát, majd a tetejét szórd meg mazsolával. Közepes lángon süsd addig, amíg megszilárdul, ez körülbelül 10 perc, majd óvatosan fordítsd meg, és a másik felét is süsd kicsit. Spatulával darabold szét, és porcukorral, lekvárral kínáld.
Lekvár helyett saját készítésű, selymes almaszósszal is élvezetes a császármorzsa. A fahéjat ne hagyd ki belőle!

Ezt is szeretjük