A tökéletes őszibaracklekvár receptje - Érdemes megfogadni a tapasztalt háziasszonyok tanácsait
A lédús, zamatos barackból egyszerűen finom lekvárt készíthetsz.
Itt az ideje, hogy az őszibaracklekvár is felkerüljön a kamrád polcaira! Annál finomabb lesz, minél érettebb gyümölcsből készíted. Ízesítheted vaníliával, fahéjjal vagy levendulával. Érdemes a tartósítószer-mentes lekvárt sötétebb helyen tartani, hogy megmaradjon a szép színe - tanácsolják a rutinos befőzők.
Őszibaracklekvár recept
Hozzávalók
- 3 kg őszibarack
- 90 dkg cukor
- 2 citrom
Elkészítés:
A barackot jól mosd meg, majd húzd le a héját. Ha egy percre forró vízbe teszed, könnyen meg tudod pucolni. Vedd ketté, a hibás részeket feltétlenül távolítsd el, szedd ki a magját, és vágd kis darabokra. Rakd a gyümölcsöt egy nagyobb méretű, tiszta és ép zománcos edénybe, majd facsard rá az egyik citrom levét, és szórd meg cukorral. Pihentesd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Időként óvatosan keverd meg a barackot, és önts még rá citromlevet. Így biztosan nem fog bebarnulni.
Tedd fel főni a masszát, és közepes lángon, többször megkeverve főzd 15 percig, majd botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöt. Főzd tovább addig, amíg a tetejéről teljesen eltűnik a hab, és elég sűrű lesz. Közben gyakran kavard meg. Végül töltsd a lekvárt sterilizált, felmelegített üvegekbe. Jól zárd le, majd állítsd fejre öt percre. Rakd plédek közé, és hagyd a dunsztban kihűlni egy-két nap alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció