A tökéletes őszibaracklekvár receptje - Érdemes megfogadni a tapasztalt háziasszonyok tanácsait
A lédús, zamatos barackból egyszerűen finom lekvárt készíthetsz.

A tökéletes őszibaracklekvár receptje - Érdemes megfogadni a tapasztalt háziasszonyok tanácsait
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 47 éves gyönyörű modell túltolta a dögösséget: újraírta a vidéki báj fogalmát »

Brigitte Bardot ezzel a frizurával őrjítette meg a férfiakat: így készítsd el egyszerűen »

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt az ideje, hogy az őszibaracklekvár is felkerüljön a kamrád polcaira! Annál finomabb lesz, minél érettebb gyümölcsből készíted. Ízesítheted vaníliával, fahéjjal vagy levendulával. Érdemes a tartósítószer-mentes lekvárt sötétebb helyen tartani, hogy megmaradjon a szép színe - tanácsolják a rutinos befőzők. 

Őszibaracklekvár recept

Hozzávalók:

  • 3 kg őszibarack
  • 90 dkg cukor
  • 2 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A barackot jól mosd meg, majd húzd le a héját. Ha egy percre forró vízbe teszed, könnyen meg tudod pucolni. Vedd ketté, a hibás részeket feltétlenül távolítsd el, szedd ki a magját, és vágd kis darabokra. Rakd a gyümölcsöt egy nagyobb méretű, tiszta és ép zománcos edénybe, majd facsard rá az egyik citrom levét, és szórd meg cukorral. Pihentesd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Időként óvatosan keverd meg a barackot, és önts még rá citromlevet. Így biztosan nem fog bebarnulni.
 

Tedd fel főni a masszát, és közepes lángon, többször megkeverve főzd 15 percig, majd botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöt. Főzd tovább addig, amíg a tetejéről teljesen eltűnik a hab, és elég sűrű lesz. Közben gyakran kavard meg. Végül töltsd a lekvárt sterilizált, felmelegített üvegekbe. Jól zárd le, majd állítsd fejre öt percre. Rakd plédek közé, és hagyd a dunsztban kihűlni egy-két nap alatt.

Ezt is szeretjük