Óriás kagylótészta ricottával, spenóttal töltve: egyáltalán nem bonyolult
Az óriás kagylótészta remek alap, amit kedvedre tölthetsz. Ricottával, spenóttal és paradicsomszósszal remek ötlet ebédre vagy vacsorára.

orias-kagylo-ricottaval
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az óriás kagylótészta szinte kínálkozik, hogy megtöltsd valami igazán finommal. A ricotta és a spenót sokszor bizonyított már együtt, most sem fogsz csalódni bennük. Biztosan nem szárad ki a tészta, ha fűszeres, ínyenc paradicsomszósszal is leborítod. Parmezánnal, mozzarellával megszórva kínáld. 

Óriás kagylótészta ricottával, spenóttal

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg óriás kagylótészta
  • 50 dkg ricotta
  • 10 dkg spenót
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • szerecsendió

A paradicsomos szószhoz

  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és rakd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra 12-15 perc alatt, tehát akkor jó, ha már puha, de még roppan. Szűrd le, és hagyd kihűlni. A ricottát rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a zúzott fokhagymát és a kis darabokra vágott spenótot. A masszát töltsd a kagylók belsejébe, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. 
 

A vöröshagymát kockázd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Öntsd hozzá a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Főzd kis lángon 15 percig, majd öntsd le vele a tésztát. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 
A lasagne is isteni ricottával, főleg tenger gyümölcseivel bolondítva. A rétegek közt egy kis spenót is van, így lesz tökéletes az ízhatás. 

Ezt is szeretjük