Omlós, szaftos oregánós csirkemell: serpenyőben és sütőben is megsütheted
Hogy ne legyen unalmas a csirkemell, legközelebb oregánós, fokhagymás páccal bolondítsd meg!
Legyen az ebéd könnyű, mégis laktató? A csirkemell mindig bevethető, ráadásul szinte minden étkezésnél variálhatod egy kicsit. Ha órákon át pácolod, omlósabb lesz a hús, és kisebb eséllyel szárad ki. Ezt az oregánóval ízesített csirkemellet még a diétádba is beillesztheted. Főleg, ha izgalmas zöldségköretet készíthetsz hozzá.
Oregánós csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 4 ág friss oregánó
- 8 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Keverd össze egy tálban az olvasztott vajat, az oregánó felét, a pépesített fokhagymát és a borsot, majd dörzsöld be vele a húst. Ha van időd, pihentesd a hűtőben egy-két órán át.
Rakd a csirkemelleket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd rá a maradék oregánót is. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha serpenyőben készítenéd, forrósíts olajat, pakold bele a csirkemelleket úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Szórd rá az oregánót, és süsd addig, amíg a hús megpuhul. A végén kicsit meg is piríthatod. Még melegen tálald.
A csirkemell mézes-mustáros szószban is isteni. Az öntettől pedig kellemesen szaftos lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció