Omlós brownie egy kicsit másképp
A mascarponénak köszönhetően a brownie még puhább lesz belül, így igazi antidepresszánst készíthetsz a hideg téli napokra.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Még azok sem tudnak ellenállni a csokis brownie-nak, akik egyébként nem túlzottan édesszájúak. Nem véletlenül. A szinte krémes sütemény egyszerűen isteni.
Akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig lágy. Ezt nem nehéz elérni, csupán arra kell figyelni, hogy ne süsd túl a süteményt.
Mascarponés brownie
Hozzávalók:
- 125 g étcsokoládé
- 125 g vaj
- 2 tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 75 g finomliszt
- 200 g mascarpone
- só
A csokoládét, ami legyen minimum 60%-os kakaótartalmú, a vajjal vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A cukrot a tojásokkal keverd habosra, majd add hozzá a csokit. A sós lisztet is keverd jól el benne.
A massza felét öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsd be a mascarponéval, majd öntsd rá a maradék tésztát. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül. Akkor a legjobb, ha a közepe puha és nedves marad.
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- magyaros
Így készül a lúdláb torta

- banán
- édességek
A vakondtúrás torta receptje képpel

- gyümölcs
- csokoládé