Omlós sajtos pogácsa régi családi recept szerint - Keleszteni és hajtogatni sem kell
Időhiányban ezt a gyors, fantasztikusan puha sajtos pogácsát készítsd el!
![Omlós sajtos pogácsa](https://kep.index.hu/1/0/1831/18310/183104/18310497_c3b1fbdaaf2eacd4f7102ebeaa88db41_wm.jpg)
Ha eddig a kicsit macerásnak tűnő hajtogatás tartott vissza a pogácsakészítéstől, ez a te recepted. Sütéssel együtt alig egy óra alatt elkészülsz vele. Kiadós, és még másnapra is puha marad. Ennek a pogácsának a tésztájába nem, csak a tetejére kell tojás. Érdemes hozzá kétféle sajtot használni.
Omlós sajtos pogácsa
Hozzávalók 35 darabhoz
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt fele is, majd jól gyúrd össze a tésztát. Ha sima, és rugalmas, rakd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki körülbelül ujjnyi vastagra. Szúrd ki tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval.
Rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül két centis távolságra, kend meg a tetejét felvert tojással, és szórd rá a maradék reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
![](http://kep.index.hu/1/0/1831/18310/183105/18310519_5b87110b0cbb1261842ebcab293e5aed_wm.jpg)
Még több recept