Omlós sajtos pogácsa régi családi recept szerint - Keleszteni és hajtogatni sem kell
Időhiányban ezt a gyors, fantasztikusan puha sajtos pogácsát készítsd el!

Omlós sajtos pogácsa régi családi recept szerint - Keleszteni és hajtogatni sem kell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig a kicsit macerásnak tűnő hajtogatás tartott vissza a pogácsakészítéstől, ez a te recepted. Sütéssel együtt alig egy óra alatt elkészülsz vele. Kiadós, és még másnapra is puha marad. Ennek a pogácsának a tésztájába nem, csak a tetejére kell tojás. Érdemes hozzá kétféle sajtot használni.

Omlós sajtos pogácsa

Hozzávalók 35 darabhoz

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt fele is, majd jól gyúrd össze a tésztát. Ha sima, és rugalmas, rakd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki körülbelül ujjnyi vastagra. Szúrd ki tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval.

 

Rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül két centis távolságra, kend meg a tetejét felvert tojással, és szórd rá a maradék reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. 

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük