Sült oldalas savanyú káposztával sütve
A fűszeres, pácolt oldalas savanyú káposztával még ízletesebb.
A sült oldalas praktikus fogás, hiszen alig van vele munka, mégis fenséges. A tepsibe a savanyú káposzta mellé krumplit is pakolhatsz. Ez az étel egy ünnepi asztalon is megállná a helyét, ráadásul a hús hidegen-melegen is finom.
Oldalas savanyú káposztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 50 dkg savanyú káposzta
- só
A páchoz
- 1 dl olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- őrölt bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit rakd egy tálba, és kanállal jól keverd össze, majd nyomd bele a fokhagymagerezdeket is. A megmosott húst szeleteld fel két-három ujjnyi csíkokra, és forgasd a pácba. Hagyd benne legalább három órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át érleled, így az ízek kellően átjárják.
Sütés előtt kóstold meg a káposztát, ha túl savanyú, mosd ki egy kicsit, és rakd egy zsírral kikent tepsibe. Tedd rá a jól besózott oldalast, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Ha szükséges, utána a tetejét még pirítsd meg. Akkor az igazi, ha a hús leválik a csontról.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció