Sült oldalas savanyú káposztával sütve
A fűszeres, pácolt oldalas savanyú káposztával még ízletesebb.
A sült oldalas praktikus fogás, hiszen alig van vele munka, mégis fenséges. A tepsibe a savanyú káposzta mellé krumplit is pakolhatsz. Ez az étel egy ünnepi asztalon is megállná a helyét, ráadásul a hús hidegen-melegen is finom.
Oldalas savanyú káposztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 50 dkg savanyú káposzta
- só
A páchoz
- 1 dl olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- őrölt bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit rakd egy tálba, és kanállal jól keverd össze, majd nyomd bele a fokhagymagerezdeket is. A megmosott húst szeleteld fel két-három ujjnyi csíkokra, és forgasd a pácba. Hagyd benne legalább három órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át érleled, így az ízek kellően átjárják.
Sütés előtt kóstold meg a káposztát, ha túl savanyú, mosd ki egy kicsit, és rakd egy zsírral kikent tepsibe. Tedd rá a jól besózott oldalast, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Ha szükséges, utána a tetejét még pirítsd meg. Akkor az igazi, ha a hús leválik a csontról.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció