Sült oldalas savanyú káposztával sütve
Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját
A fűszeres, pácolt oldalas savanyú káposztával még ízletesebb.
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
A sült oldalas praktikus fogás, hiszen alig van vele munka, mégis fenséges. A tepsibe a savanyú káposzta mellé krumplit is pakolhatsz. Ez az étel egy ünnepi asztalon is megállná a helyét, ráadásul a hús hidegen-melegen is finom.

Oldalas savanyú káposztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 50 dkg savanyú káposzta
- só
A páchoz
- 1 dl olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- őrölt bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit rakd egy tálba, és kanállal jól keverd össze, majd nyomd bele a fokhagymagerezdeket is. A megmosott húst szeleteld fel két-három ujjnyi csíkokra, és forgasd a pácba. Hagyd benne legalább három órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át érleled, így az ízek kellően átjárják.
Sütés előtt kóstold meg a káposztát, ha túl savanyú, mosd ki egy kicsit, és rakd egy zsírral kikent tepsibe. Tedd rá a jól besózott oldalast, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Ha szükséges, utána a tetejét még pirítsd meg. Akkor az igazi, ha a hús leválik a csontról.
Még több recept