5 laktató wellness-saláta 800 forint alatt
Általában nem jellemző a salátákra, hogy drágák lennének, de a következő öt recept még a megszokottnál is olcsóbb. Dobd össze a fogadra valót!
Amikor a hőmérő a negyvenet csapdossa, ritkán támad kedvünk egy nehéz, zsíros étel elfogyasztásához, inkább a könnyű fogásokat részesítjük előnyben.
A saláták pedig különösen népszerűek nyáron, hiszen a rengeteg friss zöldség és gyümölcs szinte könyörög, hogy használd fel őket.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1 nagy natúr joghurt
- 1 uborka
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
Ahány ház, annyi receptje van a tzatziki elkészítésének. Van, aki lereszeli, van, aki vékonyan felszeleteli az uborkát.
Csak keverd össze a dresszinghez a hozzávalókat, majd öntsd rá az uborkára. Ízlés szerint fűszerezd, ha szereted, akkor még kaprot is tehetsz hozzá. Hidegen fogyasztandó.
Ecetes burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 lilahagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ecet
- 1-2 kávéskanál cukor
- só
- bors
A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, és karikázd fel. Várd meg, amíg kihűl. A hagymát szintén karikázd fel. A többi hozzávalóból készíts öntetet, és vízzel annyira hígítsd fel, hogy ellepje a krumplit és a hagymát. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
Tojásos répasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 4 főtt tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- petrezselyem
- 2 evőkanál majonéz
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
A sajtot reszeld le, keverd össze az apróra vágott tojásokkal, a finomra vágott hagymával, a lereszelt vagy vékonyra vágott répákkal és némi metélt petrezselyemmel. A majonézt keverd össze a tejföllel, sózd, borsozd, majd öntsd a salátára. Tedd a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Babsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg fehérbab
- 1 pohár tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 3 tojás sárgája
- só
- kevés cukor
- ecet
A babot egy éjen keresztül áztasd, másnap sós vízben főzd puhára. A tűzről levéve a levét kevéske sóval, ecettel, csipetnyi cukorral salátalének készítsd el, és hagyd a babot abban kihűlni. A tojás sárgáit keverd el a tejföllel és kevéske bablével. Vágd vékony karikákra a hagymát, sózd be, és fél órán keresztül hagyd állni. Mosd le róla a sót. Végül a tejfölös öntetet keverd össze a babbal és a hagymával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Görög saláta
Hozzávalók:
- 1 kígyó uborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 db paprika
- 2-3 paradicsom
- 10-15 dkg fetasajt
- olajbogyó
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- oregánó
- só
- bors
A hozzávalókat kockázd fel, és keverd össze. Az olajból, a citromléből és a fűszerekből készítsd el az öntetet, és forgasd bele a salátát. Tálalásig tárold a hűtőben.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke