
5 laktató wellness-saláta 800 forint alatt
Általában nem jellemző a salátákra, hogy drágák lennének, de a következő öt recept még a megszokottnál is olcsóbb. Dobd össze a fogadra valót!

Amikor a hőmérő a negyvenet csapdossa, ritkán támad kedvünk egy nehéz, zsíros étel elfogyasztásához, inkább a könnyű fogásokat részesítjük előnyben.
A saláták pedig különösen népszerűek nyáron, hiszen a rengeteg friss zöldség és gyümölcs szinte könyörög, hogy használd fel őket.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1 nagy natúr joghurt
- 1 uborka
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
Ahány ház, annyi receptje van a tzatziki elkészítésének. Van, aki lereszeli, van, aki vékonyan felszeleteli az uborkát.
Csak keverd össze a dresszinghez a hozzávalókat, majd öntsd rá az uborkára. Ízlés szerint fűszerezd, ha szereted, akkor még kaprot is tehetsz hozzá. Hidegen fogyasztandó.
Ecetes burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 lilahagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ecet
- 1-2 kávéskanál cukor
- só
- bors
A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, és karikázd fel. Várd meg, amíg kihűl. A hagymát szintén karikázd fel. A többi hozzávalóból készíts öntetet, és vízzel annyira hígítsd fel, hogy ellepje a krumplit és a hagymát. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
Tojásos répasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 4 főtt tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- petrezselyem
- 2 evőkanál majonéz
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
A sajtot reszeld le, keverd össze az apróra vágott tojásokkal, a finomra vágott hagymával, a lereszelt vagy vékonyra vágott répákkal és némi metélt petrezselyemmel. A majonézt keverd össze a tejföllel, sózd, borsozd, majd öntsd a salátára. Tedd a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Babsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg fehérbab
- 1 pohár tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 3 tojás sárgája
- só
- kevés cukor
- ecet
A babot egy éjen keresztül áztasd, másnap sós vízben főzd puhára. A tűzről levéve a levét kevéske sóval, ecettel, csipetnyi cukorral salátalének készítsd el, és hagyd a babot abban kihűlni. A tojás sárgáit keverd el a tejföllel és kevéske bablével. Vágd vékony karikákra a hagymát, sózd be, és fél órán keresztül hagyd állni. Mosd le róla a sót. Végül a tejfölös öntetet keverd össze a babbal és a hagymával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Görög saláta
Hozzávalók:
- 1 kígyó uborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 db paprika
- 2-3 paradicsom
- 10-15 dkg fetasajt
- olajbogyó
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- oregánó
- só
- bors
A hozzávalókat kockázd fel, és keverd össze. Az olajból, a citromléből és a fűszerekből készítsd el az öntetet, és forgasd bele a salátát. Tálalásig tárold a hűtőben.
OLVASD EL EZT IS!

- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje

- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát

- spenót
- csirke