4 finom, könnyen elkészíthető tészta

25 perces vacsorák

Készíts pillanatok alatt meleg vacsorát a családnak vagy magadnak. Ha marad, másnap ebédre is elcsomagolhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A tészta laktató, gyorsan készen van, és mindenki szereti. Éppen ezért ideális hétköznap vacsorára, amikor nincs kedved sokat bíbelődni a konyhában.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az olaszok soha nem főzik meg teljesen a tésztát, hanem kicsit keményen hagyják, amit ők al dentének neveznek. Tégy te is így, ha hamisítatlan olasz ízekre vágysz.

Spagetti gombamártással

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • fél kávéskanál tengeri só
  • 1 kávéskanál vaj
  • 1 hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyem
A spagettit sós vízben 8-10 perc alatt főzd meg. Közben készítsd el a mártást: a vajat serpenyőben olvaszd meg, és a finomra vágott hagymát futtasd meg benne. Tisztítsd meg a gombát, szeleteld fel, és dobd a hagymára. Hagyd, hogy elfője a levét, majd kissé pirítsd meg. Szórd rá a felaprított petrezselymet, és fedő alatt körülbelül 15 percig főzd. Ezután tejszínnel dúsítsd, majd keverd össze a tésztával.

Zöldfűszeres, pikáns spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • fél csokor bazsalikom
  • 1 hagyma
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehérbors
  • 5 dkg parmezán
A tésztát forrásban lévő vízben főzd ki. A vajon párold meg a felkockázott hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot, majd kevés őrölt fehérborssal fűszerezd meg. Add hozzá a tejszínt, majd melegítsd össze, és sózd, ha szükséged. Szedd rá a kifőtt spagettit, és melegítsd össze. Reszelt parmezánnal szórd meg.

Tejszínes-csirkés tészta márványsajttal

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • egy evőkanálnyi egész zöldbors
  • olívaolaj
  • 30 dkg penne
A csirkemelleket mosd meg, és vékony csíkokra vágd fel. Sózd meg, majd tedd félre. Egy magasabb falú serpenyőbe önts egy kevés olívaolajat, forrósítsd fel, és dobd bele a csirkecsíkokat. Ha kész, őröld rá a borsot frissen. Folytonos kevergetés mellett egy kis ideig - 5-10 másodpercig - pirítsd, de vigyázz, hogy ne égjen meg. Vedd lejjebb a lángot, add hozzá a tejszínt, és morzsold bele a márványsajtot. Állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg a tejszín besűrűsödik. Ekkor még tehetsz hozzá egy kevés sót, ha szükségesnek érzed. A tésztát mindeközben főzd ki, majd keverd össze a szósszal.

Egyszerű rakott makaróni

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni
  • 1 fej hagyma
  • 1 csomag darált pulykahús
  • oregánó
  • fél liter paradicsomsűrítmény
  • reszelt sajt
A makarónit főzd meg sós vízben, de ne túl puhára. A hagymát párold üvegesre kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergetve pirítsd tovább. Ha a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsomsűrítményt, az oregánót, és főzd tovább kis lángon. Az étel összeállításához olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, majd újabb sor makaróni és feltét. Legfelülre szósz kerüljön, és bőven szórd meg a tetejét sajttal, majd forró sütőben süsd addig, amíg rá nem olvad.

OLVASD EL EZT IS!

tesztafozes
  • zöldséges
  • tészta

4 gyors, őszi tészta

Ezt is szeretjük