A 4 legfinomabb olaszos rakott tészta

Főzd ki a tésztát, készítsd el a mártást, rétegezd egymásra, majd a tetejére jöhet egy kis sajt. A rakott tészta ilyen egyszerűen elkészíthető.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 2 paradicsom
  • fél dl étolaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 szelet bacon
  • 10 cm szárazkolbász
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg reszelt sajt

A pennét főzd ki, és csepegtesd le. A paradicsom alját vágd be, majd helyezd forró vízbe egy percre, utána húzd le a héját. A hagymát és a szalonnát vágd apróra, az olajban dinszteld meg. 2 teáskanál pirospaprikát dobj rá, és öntsd fel vízzel.

Add hozzá a húst, a kolbászt, a felaprított paradicsomot, ízesítsd borssal vagy egyéb fűszerekkel, és forrald össze. A végén tedd bele a lecsepegtetett babot. A tejszínt keverd ki a liszttel, és add a rotyogó ételhez állandó kavargatás mellett. Főzd még 15 percig, de vigyázz, nehogy leégjen.

A tésztát öntsd egy kivajazott jénai tálba, adagold hozzá a mártást, keverd össze, és a tetejét szórd meg gazdagon sajttal. Alufóliával letakarva 20 percet süsd. Utána levéve a fóliát pirítsd pár perc alatt aranybarnára.

Fokhagymás rakott penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db kisebb hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • bors
  • kevés olaj

A hagymát és a fokhagymagerezdeket vágd apróra, de még jobb, ha a fokhagymát passzírozod. Kevés olajban párold meg mindkettőt, de ne pirítsd. Dobd rá a darált húst, szórd meg sóval és borssal, majd miután a hús kifehéredett, önts egy pici vizet alá, és fedő alatt párold meg. Ha puha, vedd le a fedőt, és süsd zsírjára, majd keverd el benne a tejfölt.
Közben főzd ki a tésztát, és keverd össze a hússal. Öntsd sütőtálba, és bőségesen szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben süsd aranybarnára.

Sonkás-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • fél liter főzőtejszín
  • fél kg csiperke
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg füstölt sajt
  • bors
  • bazsalikom

Pirítsd meg a sonkát és a bacont egy kevés olajon, és add hozzá a fűszereket. Pirítsd a gombát 5-10 percig, amíg levet nem ereszt, és az el nem párolog, majd keverd össze a szalonnás keverékkel, és öntsd fel a tejszínnel. A füstölt sajt felét reszeld le, és keverd a tejszínes öntethez. Közben főzd ki a tésztát, és keverd össze a szósszal. Öntsd sütőtálba, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben süsd aranybarnára.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 65 g sűrített paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring, oregánó, kakukkfű
  • 2 dl erőleves kockából
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 kanál liszt
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • 250 g lasagna lap

A tésztalapokat főzd elő, és tedd félre. Az olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a darált húst. A hús megfehéredése után add hozzá a sűrített paradicsomot, majd fűszerezd a borssal, a sóval, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és az oregánóval, és öntsd fel az erőlevessel, melyet kockából is elkészíthetsz. Az egészet jól forrald össze.

Keverd össze a tejszínt, a tojásokat, a lisztet és a parmezánt.
Olajozz ki egy tepsit, és tegyél rá egy réteg tésztát, erre jön a tejszínes keverék, majd a hús. Tegyél rá egy újabb réteg tésztát, amelyet kenj meg a tejszínes mártással. Ezt így folytasd egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejszínes mártást önts, majd forgácsolj rá vajat. Forró sütőben süsd szép pirosra, majd felkockázva tálald.

Ezt is szeretjük